Régóta tudjuk, hogy Lewis Hamilton bolondul a tetoválásokért, de hogy hóbortjának már egy versenyhétvége kellős közepén is hajlamos hódolni, az mindenképpen újdonság. Pedig így van, ráadásul az ötöszörös világbajnok legújabb ékességeit egy magyar tetoválóművész, Bercsényi Balázs készítette, akit aZ F+1 Blog a helyszínen kérdezett.

 

Bercsényi Balázs neve fogalomnak számít a tetkórajongók körében, a magyar fiatalember Londonban habarodott bele a szakmába, amely egészen az Egyesült Államokig, a világ egyik legnépszerűbb tetkószalonjáig, a Bang Bangig repítette. Honfitársunkat a szemfülesebbek péntekről szombatra virradóra Hamilton Instagram-sztorijában is kiszúrhatták, amint épp a Mercedes klasszisát tetoválja Bakuban.

Bercsényi Balázs és Hamilton bal keze az Insta-sztoriban


„A kézfején dolgoztam, viszonylag sokat egyébként, mert hajnalban végeztünk. Három hónappal ezelőtt tetováltam a bal kezét, azon most egy picit igazítanunk kellett, a jobb kézfejére pedig egy teljes új, spirituális töltetű szimbólum került” - mondta az F+1 Blognak Bercsényi Balázs, aki azt is elárulta, hogy honnan ismeri Hamiltont: „A Bang Bang tetoválóstúdiónál már varratott magára néhány éve. Akkor ott odajött hozzám, hogy megkérdezze, szerintem jó helyre kerül-e az új motívum. A kollégám elkészítette neki a tetoválást, mi pedig elbeszélgettünk és felmerült, hogy esetleg dolgozhatnánk együtt. Felvetettem annak lehetőségét, hogy esetleg valamelyik futamon kellene csinálnunk egy új tetoválást, Lewisnak pedig tetszett az ötlet, úgyhogy most ezért vagyok itt.”

Hamiton új varratai a két kézfejére kerültek, így óhatatlanul is felmerül a kérdés: vajon nem okoz-e gondot számára ez vezetés közben, amikor az aprócska F1-es kormány még apróbb kapcsolóin, kallantyúin kell zongorázni? „Lewis szervezete különösen edzett, így jól bírta a műveletet, de ez nem olyan mértékű munka volt, hogy az esetleg lázat vagy bármilyen komolyabb utóhatást váltana ki. Jól bírja, szerintem nem lesz semmi gond, ráadásul a tetoválásokat speciális ragasztóval le is ragasztottuk” – mondta a művész.


Bercsényi Balázs más szemszögből ismeri Hamiltont, mint versenyzőtársai, kollégái vagy épp az F1 környékén mozgó médiamunkások, hiszen ismeretségük egészen más élethelyzetből származik. Hogy milyennek látja az ötszörös vb-elsőt a tetoválóművész?

„Nagyon jólelkű, jószívű és nyitott srác, pedig szerintem lehet egyszerű feladat Lewis Hamiltonnak lenni. Folyamatosan óriási nyomás alatt áll, az egész éve előre be van táblázva, így nem biztos, hogy sokan cserélnénk vele. Ki merem jelenteni, hogy az élete olyasmi, mint egy luxusbörtön: csodálatos dolgokat ért el, csodálatos, hogy mennyire sokan ismerik és rajonganak érte, de nem lehet könnyű neki. Remek fickó, nagyon kedvelem!” – fogalmazott honfitársunk, aki egyébként néhány hónapra Kambodzsába teszi át a székhelyét: mint elárulta, már hamarabb útra kelt volna, de Hamilton bejelentkezése miatt halasztott, hogy az odaúton összehozhassák a tetoválós bakui találkozást.