F1 Forma-1 Felipe Massa Pastor Maldonado Williams Felipinho Massa
Kevés cukibb jelenség van a Forma-1-es paddockban Felipe Massa kisfiánál, az általában focilabdát kergető Felipinhónál, az apuka ráadásul előszeretettel mókázik csemetéjével az online közösségi felületeken. Ezúttal Pastor Maldonadót is bevonták, aki a nappaliban kerékcsere-szimulációt hajtott végre a kis Massa lábbal hajtós gokartján…

 

Erre aztán nyugodtan lehet mondani, hogy cukiság kimaxolva! A korábban Daniel Ricciardóval is gokartozó Felipinho a Lotus színezetében pompázó kis négykerekűjével begördül a boxba, Maldonado – aki az F+1 Blognak épp legutóbb, a Monacói Nagydíjon nyomatékosította, hogy 2017-ben szeretne visszatérni – pedig leszimulálja a kerékcserét az ifjú titánnak.


Massáék mókáznak, pedig Monaco óta erősödnek a spekulációk, amelyek szerint előfordulhat, hogy a brazil veteránnak szednie kell a sátorfáját és távoznia kell a Williams istállótól, ahol idén tölti a harmadik évét. Egyes források máris biztosra veszik, hogy a McLaren megválik a 2009-es világbajnoktól, Jenson Buttontól, hogy jövőre a saját nevelésű reménység, Stoffel Vandoorne csatlakozhasson Fernando Alonsóhoz, a brit pedig a különféle teóriák szerint Sir Frank Williams együttese felé veszi az irányt, hogy annál a csapatnál vezesse le karrierjét, ahol 2000-ben kezdett.

F1 Forma-1 Felipe Massa Pastor Maldonado Williams Felipinho Massa
Ha így lesz, vélhetően Massának kell mennie, a dél-amerikai azonban épp a napokban hangsúlyozta, hogy minden eshetőségre fel van készülve: „Mindannyian tudjuk, hogy a Forma-1-ben mindig vannak pletykák” – fogalmazott a brazil a Mirror című brit lapnak. „Egy csöppet sem aggódom, nincs okom rémüldözni. Persze jó lenne maradni, de az sem rossz, ha egy olyan csapatnál versenyezhetnék, ahol látom, hogy jó munkát végezhetek és van jövő. Mindenre fel vagyok készülve.”

Mindenképpen érdemes megjegyezni: a napokban több online sajtóorgánum is azt spendírozta, hogy talán nem csak Massa lehet portéka az idei pilótapiacon, hanem csapattársa, Valtteri Bottas is. Vannak ugyanis, akik szerint a grove-i csapat nemcsak a brazilt cserélné le, hanem a finnt is, akinek helyén sokan máris a Red Bull vezetésével egyre puskaporosabb viszonyban lévő Danyiil Kvjatot vizionálják…