F1 Forma-1 Pastor Maldonado Monacói Nagydíj
Első ízben jelent meg a Forma-1 háza táján Pastor Maldonado azóta, hogy a Renault bejelentette: nem tart igényt a szolgálataira. A botrányhős balesetkirály a Monacói Nagydíj helyszínén az F+1 Blognak megerősítette, amit eddig is sejteni lehetett: a célja továbbra is az, hogy visszatérjen a legelitebb géposztályba.

 

Mint ismeretes, Maldonado talpára nem sokkal az idei évad rajtja előtt kötött útilaput a Renault, dacára annak, hogy a pilóta rendelkezett egy érvényes szerződéssel, amelyet a jogelőd Lotusszal írt alá. A rossznyelvek akkoriban sok mindent beszéltek: egyes források szerint Maldonado főszponzora, a venezulai állami olajtársaság elmaradt a részletekkel, mások arról számoltak be, hogy a Renault vezérei mindenképpen szabadulni akartak az állandó veszélyforrástól és lebeszélték a vállalatot a versenyző támogatásáról, azzal érvelve, hogy a különféle korrupciós ügyek mellé nem hiányzik nekik még több botrány.

„Számos oka volt annak, hogy így alakultak a dolgok” – mondta az egyszeres futamgyőztes, aki a Fox Sports tévétársaság szakértőjeként érkezett a Monacói Nagydíjra. „Úgy gondolom, hogy elég komoly félreértések adódtak a főszponzorom és a csapat között, ráadásul még az év vége közeledtével sem nagyon lehetett tudni, hogy mi lesz a csapattal. A nagy kavarodás végén olyan döntést hoztak, hogy azt a pilótát alkalmazzák, akit most láthatunk az autóban. Személyes ellentétem nincs az új vezetők egyikével sem, a csapat többi tagjával pedig kifejezetten jó a viszonyom, hiszen nagyjából együtt maradtak, majdnem mindenki ott van, aki a Lotusnál is jelen volt.”

Maldonado az utóbbi időszakot Pirelli-gumitesztekkel, valamint tréningezéssel töltötte, így a nap folyamán többen is megjegyezték, hogy legalább olyan jó, ha nem jobb formában van, mint tavaly, amikor még a Renault kötelékében hajtott: „Oh, köszönöm” – fogadta az egyik elismerő megjegyzést a pilóta, aki hozzátette: „Minden eshetőségre készen állok és annak szellemében bonyolítom az edzéseimet is, hogy bármikor autóba tudjak ülni. Tesztelem a Pirelli számára az új abroncsokat egy átalakított GP2-es autóval, ez is hozzájárul ahhoz, hogy formában maradjak.”

F1 Forma-1 Pastor Maldonado Monacói Nagydíj
Arra a kérdésünkre, hogy kapott-e ajánlatot más csapatoktól a menesztés bejelentése után, a venezuleai határozott igennel felelt, ugyanakkor megjegyezte: „Saját magam döntöttem úgy, hogy inkább kihagyom az idei szezont. Így van lehetőségem arra, hogy feltöltődjek és alaposan körbenézzek, mérlegeljem a dolgokat. A következő szezonra összpontosítunk a menedzseremmel, Nicolas Todttal, aki hozzám hasonlóan keményen dolgozik a kitűzött cél érdekében. A következő szezonban vissza akarok térni a Forma-1-be, lehetőleg egy jó csapattal. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Azok, akik kiszorulnak az F1-ből, mostanság az elektromos formaautók bajnoksága, a Formula-E környékén tűnnek fel, esetleg körbekilincselik az IndyCart vagy szétnéznek az endurance-vb (WEC) csúcskategóriájának háza táján. Noha nyomatékosította, hogy elsősorban a Forma-1 érdekli, a venezuleai utalt arra, hogy más irányban is puhatolóznak.

„Lehetőségek mindig vannak, minden irányból, pláne egy Forma-1-es pilótának, aki elég jó CV-vel rendelkezik. Szerintem az enyém ilyen, hiszen nyertem juniorsorozatokat és nyertem futamot itt, a Forma-1-ben is. Mint mondtam, meglátjuk, hogy mi történik!” – fogalmazott a 2011 és 2015 között a Williams és a Lotus kötelékében 95 nagydíjon állt rajthoz.