F1 Forma-1 Felipe Massa Williams
Felipe Massa az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában, egy érzelmes sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az évad végén távozik a Forma-1 világából. A brazil most elárulta: álmában sem hitte volna, hogy visszavonulásának bejelentése ilyen érzelmeket vált majd ki az emberekből világszerte.

 

Arról, hogy Massa nem marad a Williamsnél az idei szezon után, hónapok óta hallani lehetett, arra viszont kevesen számítottak, hogy a brazil egyáltalán nem marad a Forma-1-ben. Pedig így történt: mint azóta tudjuk, menedzserével több lehetőséget megvizsgáltak, de mivel azok minden tekintetben rosszabb ajánlatok voltak, mint a Williams, a brazil inkább úgy döntött, hogy nem marad a királykategóriában.

Nem túlzás kijelenteni: visszavonulásának monzai bejelentése legalább akkor visszhangot kapott, mintha egy sokszoros világbajnok jelentette volna be a visszavonulását, a sportágban 15 évet lehúzó, a Williams előtt a Saubernél és a Ferrarinál is megfordult pilóta pedig teljesen meghatódott azon, ahogyan a publikum fogadta a fejleményt.

F1 Forma-1 Felipe Massa Williams
„Tiszteletet és meghatottságot éreztem a világ minden tájáról, picit meg is lepődtem ezen”- mondta Massa az UOL Esporte-nak. „Tengernyi levelet és üzenetet kaptam, rajongóktól, valamint olyan emberektől, akikkel együtt dolgoztam pályafutásom során. Nagyon örültem ezeknek.”

Massa a 15 év alatt 11 futamot nyert, mindannyiszor a Ferrari színeiben, a 2008-as, örökké emlékezetes brazíliai szezonzárón pedig néhány másodpercig világbajnoknak is érezhette magát. Ha minden jól alakul számára, az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon karrierje 250. Forma-1-es nagydíjával, a részvételi örökranglista 7. helyezettjeként búcsúzhat.

„A Forma-1-ben jelenleg huszonketten versenyzünk, de nem sokan vannak, akik 15 éven át itt voltak és olyan sikereket értek el, mint én” – fogalmazott a közkedvelt dél-amerikai, akiről nem tudni, hogy mihez kezd az F1 után: sokfelé a brazil túraautó-bajnokságot emlegetik következő állomáshelyeként, mások szerint a Formula E háza táján kutakodik, míg maga az érintett azon a bizonyos monzai sajtótájékoztatón úgy foglalt állást, hogy nem sieti el a döntést.