F1 Forma-1 Lewis Hamilton Mercedes Dieter Zetsche Francia Nagydíj Paul Ricard
Minden okunk megvan azt feltételezni, hogy Lewis Hamilton nem egy, hanem két versenyt is nyert egyszerre a Francia Nagydíj hétvégéjén. A brit diadalmaskodott a Paul Ricard versenypályán, s vélhetően a tárgyalóasztalnál is, ahol – az F+1 Blog információi szerint – ezen a hétvégén írta alá új szerződését a Mercedesszel.

 

Mint ismeretes, Hamilton új szerződésére lassan másfél éve vár a világ, de a pilóta és a Mercedes szinte végeláthatatlanul egyezkedett egymással. A négyszeres vb-első csütörtökön, Le Castellet-ben elismerte, hogy a tárgyalások már lezárultak, további részleteket viszont nem volt hajlandó elárulni.

F1 Forma-1 Lewis Hamilton Mercedes Dieter Zetsche Francia Nagydíj Paul Ricard
Az F+1 Blog információi szerint  a megállapodást ezen a hétvégén írták alá. Erre enged következtetni az is, hogy a dél-franciaországi helyszínen váratlanul felbukkant Dieter Zetsche, a Daimler csúcsvezére, akiről köztudott, hogy csak nyomós indok esetében tűnik fel a Forma-1-es paddockban. Márpedig Hamilton új kontraktusának véglegesítése és aláírása eléggé nyomós érv ahhoz, hogy szükség legyen az elsőszámú vezér személyes jelenlétére is.

Toto Wolff, az alakulat sportigazgatója a vasárnapi futamot követő sajtóértekezletén nem kívánt részleteket elárulni, sokat sejtetett ugyanakkor, hogy a szerződés bejelentésének időpontját firtató érdeklődésre egy széles mosoly kíséretében odaszúrta: „Várjuk a megfelelő alkalmat!” A pilóta franciaországi győzelmét követő, az Osztrák Nagydíjat megelőző néhány nap akár optimális is lehetne, sokkal valószínűbb azonban, hogy elhúzzák a bejelentést Hamilton hazai versenyéig, a tripla-időszakot lezáró Brit Nagydíjig. Ha valamivel, az új szerződés bejelentésével csúcsra járathatnák a Silverstone-i Hamilton-őrületet.

F1 Forma-1 Lewis Hamilton Mercedes Dieter Zetsche Francia Nagydíj Paul Ricard
A hosszas egyezkedés természetesen a pilóta javadalmazása körül zajlott, s jó okunk van azt feltételezni, hogy a britnek a célját elérve sikerült az eddig 32 millió euróra becsült összeg fölé alkudoznia az éves jövedelmét. Kétség sem férhet ahhoz, hogy elképesztő összegről van szó: néhány napja például Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megjegyezte, hogy tudomása szerint Hamilton olyan javadalmazást vár, amelynek hallatán Toto Wolffot és Niki Laudát is a sírás környékezi…