F1 Forma-1 Carmen Jorda Renault Lotus
Noha a többség egy lyukas garast sem adott volna érte, a szerdai, Párizsban tartott csapatbemutató rendezvényen kiderült: a Renault gyári gárdája átvette a Lotustól Carmen Jordát is, akit a publikum nem tartott többnek mutatós kiegészítőnél. A pilótanő a folytatásban is szimulátoros fejlesztőpilótaként tevékenykedik majd, de versenyzési lehetőséget is kap a franciáktól.

 

Nem kell attól tartani, hogy az edzések, a kvalifikációk és a futamok unalmasabb pillanataiban a televíziós rendezőnek nem lesz mit mutatnia. A Lotus felvásárlásával létrejött gyári Renault istálló jóvoltából továbbra is képernyőre kerülhet a garázsban, csapatuniformisban ácsorgó szőke bombanő, Carmen Jorda, aki a párizsi eseményen elárulta: nem csak szimulátoros fejlesztőpilótaként számítanak rá az alakulatnál, hanem versenyeztetik is. Igaz, azt nem árulta el, hogy melyik bajnokságban kap majd bizonyítási lehetőséget.
 
„Boldog vagyok és örülök, hogy fejlesztő pilótaként a csapat kötelékében maradhatok. Az pedig még izgalmasabb, hogy idén versenyezhetek is. Nem a Forma-1-ben, hanem egy másik szériában, viszont a Renault égisze alatt. Nem csak szimulátoroznom kell majd, ami remek hír számomra” – mondta a spanyol pilótanő a Sky Sports-nak.
F1 Forma-1 Carmen Jorda Renault Lotus
Jorda 2012 és 2014 között a GP3-ban szerepelt, mégpedig katasztrofálisan, ugyanis ennyi idő alatt a pontszerző helyeknek a közelében sem tudott kerülni. Egyáltalán nem volt meglepő, hogy amikor a Lotus leigazolta a tavalyi évre, az enstone-i csapat lépését jókora felhördülés kísérte. Immáron nyilvánvaló, hogy Jorda útját az előző többségi tulajdonost, a Genii-t irányító Gerard Lopez, valamint közvetlen holdudvara egyengeti: ezt támasztja alá, hogy a bemutatón hivatalossá vált, kisebbségi tulajdonosként Lopez továbbra is a gárda közelében marad, így szinte biztosan volt ráhatása Jorda megtartására. 

„Olyanok vagyunk, mint egy család és amikor rossz időszakok adódnak, együtt maradunk, a jobb pillanatokban pedig még közelebb vagyunk egymáshoz. A csapatszellem nagyon fontos, de ez szerencsére megvan, a Renault pedig hozzáteszi majd a többit. Biztos vagyok abban, hogy nagy dolgokat érhetünk el és egy remek projekt részesei leszünk a következő három, négy évben” – mondta a brit tévétársaságnak a 27 éves pilótanő.
F1 Forma-1 Carmen Jorda Renault Lotus
Mint a párizsi Renault-eseményen kiderült: a márka újra életre hívja tehetséggondozó programját is, ám Jorda minden bizonnyal nem ennek keretein belül kap szerepet. A programról szóló kommüniké szerint a márka négy ifjoncot patronál 2016-ban: a Formula-Renault 3.5 tavalyi bajnokát, Oliver Rowlandet, a Formula-Renault Eurocup tavalyi első helyezettjét, Jack Aitkent, valamint a Formula-Renault 2.0 arany- és bronzérmesét, Louis Deletrazt és Kevin Joergöt. 

A kvartett tagjai közül Rowland a GP2-ben, Deletraz a Formula-Renault 3.5-ös bajnokságot felváltó Formula V8 3.5-ben, míg Aitken és Joerg a GP3-ban szerepel majd az idei versenyszezonban.