Azt gondolná az ember, hogy ha valaki egy autógyár F1-es istállójánál tölt be magas rangú tiszteséget, az adott márka valamelyik nagyvérű közúti modellje a szeme fénye. Ez nem mindig igaz: az F+1 Blog talált valakit az autósport csúcsosztályának forgatagában, aki egy magyar rendszámos Trabantra a legbüszkébb a kollekciójából.

 

Hogy ki az illető? A közvélemény talán kevéssé ismeri, a paddockban viszont annál nagyobb népszerűségnek örvend Jean-Pierre Raymond, aki a Renault gyári istállójánál tevékenykedik logisztikai igazgatóként, valamint a futamok helyszínein a biztonsági vezető tisztségét is ellátja. A mindig jókedvű és optimista francia szakember erősen kötődik hazánkhoz is, például azért, mert az egyik dédnagyapja hazánkból származott, és számos honfitársunkkal is szoros barátságot ápol.

Raymond egy „magyaros” baráti csevegés közben fedte fel az F+1 Blognak, hogy privát járműparkjából a szeme fénye egy Trabant, amely ráadásul magyar rendszámmal fut. „Nagyon büszke vagyok rá, a családom is imádja! Olyannyira, hogy a fiam nemrégiben tartott esküvőjére a Trabantot díszítettük fel, ez a kocsi vitte a fiatal párt!” – újságolta Monzában a kiváló szakember, aki azt is elárulta, hogyan került a tulajdonába a Trabi.

Jean-Pierre Raymond a telefonja kijelzőjén mutatta meg a Trabit az F+1 Blognak


„Amikor fiatal voltam, több ízben is megfordultam Kelet-Németországban, ahol hemzsegtek ezek az autók. Lenyűgözött azzal, hogy mennyire egyszerű és puritán technika, akkoriban magam is kipróbáltam néhányszor. Mindig nosztalgiával gondoltam vissza rá, aztán sok évvel később egy magyar barátommal beszélgettünk ezekről az autókról. Mondtam neki, hogy ha ráakadnék egy jó állapotú példányra, biztosan megvenném. Már szinte el is felejtettem ezt a beszélgetést, amikor váratlanul kaptam egy üzenetet tőle, hogy talált valamit, ami szerinte érdekelni fog. Átküldte a képeket erről a Trabantról, én pedig nem hezitáltam, lecsaptam rá” – mesélte Jean-Pierre Raymond, aki saját bevallása szerint kíméli a járgányát és kizárólag jeles alkalmakkor hozza ki a garázsból egy kis furikázásra.