Forma-1-es szempontból meghökkentő, ugyanakkor rendkívül mókás fejlemény érkezett a londoni Olimpiai Játékokról. Mint kiderült: az egyik német lovagló hölgy a paripáját nem másról, mint az 1996-os világbajnok Damon Hillről nevezte el.

A sportoló neve Helen Langehanenberg, aki egyéniben és csapatban is indult, ráadásul érmet is szerzett: hazája női válogatottjának tagjaként  Dorothee Schneiderrel és Kristina Sprehével ezüstérmes lett – s ez is hozzájárul a dolog pikantériájához - a házigazda britek mögött.

Noha az Olimpia a végéhez közeledik, a játékok láza még nem csengett le a nyári szünetet tartó Forma-1-es mezőnyben. Aki csak tudja, előbányássza és megmutatja kapcsolatát az ötkarikás játékokkal: ebben a tekintetben a McLarent talán senki nem tudja felülmúlni, a wokingi csapat kötelékében ugyanis egy érmet szerző sportoló is dolgozik.

Tom Stallard teljesítményért felelős mérnökként tevékenykedik a Jenson Button autóján dolgozó stábban, de a gárda olimpikonként is büszke a szakemberre. Stallard a 2008-as pekingi játékokon hazája, Nagy-Britannia férfi evezős nyolcasának tagjaként ezüstérmet szerzett, majd a siker után viharos gyorsasággal landolt mostani munkaadójánál.

„Mindig a Forma-1-ben akartam dolgozni” – nyilatkozta a napokban Stallard – „Az egyetemen is a motorsportokra szakosodott kurzusokat látogattam és volt némi munkatapasztalatok a sport világában. A 2008-as Olimpia után gyakorlatilag azonnal csatlakoztam a csapathoz.”

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy Bernie Ecclestone a régóta áhított londoni futamot talán az Olimpiai Parkban rendezi meg, a 2014-es téli játékok helyszínén, Szocsiban pedig biztosan lesz F1-es összecsapás, nem csoda, hogy a jelenleg is zajló Olimpia talán az összes eddiginél jobban lázban tartja a száguldó cirkusz világát.