Michael Schumacher pályafutásának vasárnap, Interlagosban záruló második felvonása nem bővelkedett jó eredményekben, azonban a német így is felállított egy rekordot. Olyat ráadásul, amivel újabb fityiszt mutatott ex-csapattársának, a texasi futamot a helyszínen figyelemmel kísérő Rubens Barrichellónak.

Schumacher a Circuit of the Americas pályaavató futamának 10. körében állította be az újabb csúcsot: akkor lépte át a 80000. (igen, nyolcvanezredik) Forma-1-es versenyben futott kilométerét. Mivel a veterán klasszis eljutott a célig, ami Austinban további 253 kilométert jelent, elmondhatja magáról, hogy annyit autózott F1-es versenygéppel, mintha kétszer körbement volna az Egyenlítőn, amelynek hossza körülbelül 40075 kilométer.

Nem tudni, hogy a hétszeres vb-első osztja-e azt a nézetet, hogy emiatt a rekord miatt érdemes volt három évnyi nyugdíj után még három, küszködéssel teli szezont lehúzni a királykategóriában, viszont a statisztikák szerint ezzel sikerült felülmúlnia az ex-csapattárs, a Forma-1-ben nagydíj-indulási rekordernek számító Rubens Barrichello csúcsát. Ironikus, hogy a brazil – aki mindig élesen kritizálta a németet – személyesen volt jelen az összecsapáson, a Ferrari vendégeként a helyszínen tekintette meg a viadalt.

A Brazil Nagydíj szervezői egyébként olyan különleges meglepetéssel készülnek Schumachernek búcsúztatására, amelynek részleteit állítólag még Bernie Ecclestone előtt is titkolják. A veterán sztár a távozással kapcsolatban nemrég elmondta: „A távozásom a Forma-1-ből most valószínűleg kevésbé lesz érzelmes, mint 2006-ban, amikor még harcban álltam a bajnoki címért, és ezért nagyobb volt a felhajtás. Ezúttal nagyobb figyelmet fordíthatok a búcsúra, és remélhetőleg jobban át tudom majd élni az érzést...” – idézte Schumit az [Origo] F1hirek.

Interlagosban egyébként Kimi Räikkönen is felállíthat egy érdekes rekordot: ha eljut a célig, a finn fullosan zárhatja minden idők leghosszabb, húsz futamos Forma-1-es szezonját. Hasonlóra legutóbb Nick Heidfeld volt képes 2008-ban, a BMW pilótájaként, azonban abban az évben csak 18 futamból állt a világbajnokság.