Két klasszikus Forma-1-es autó is új gazdára találta a kaliforniai Pebble Beach-en tartott autóaukción: az egyik Michael Schumacher 2002-es világbajnok Ferrarija, a másik pedig az egykori Anglo American Racers istálló Eagle Mk1-ese, amelyet gyakran emlegetnek a történelem legszebb F1-es versenygépeként is.

Az F2002-es Ferrari igazi domináns versenygép volt: a Ross Brawn, Rory Byrne és Paolo Martinelli alkotta triumvirátus portékája a 2002-es évad harmadik futamán, a Brazil Nagydíjon debütált, s az évad hátralevő részében a monacói viadal kivételével mindenütt elsőként intették le. Az olasz csapat a járgány B-verzióját használta a következő idény első négy futamán is, s a német klasszis még az autó búcsúfellépésén, San Marinóban is behúzott egy győzelmet, így az F2002 a 19 versenyéből 15-öt elsőként zárt.

A Pebble Beach-i aukción értékesített modell volt az F2002 első, élesben is használt példánya, az ominózus járgány a 15 győzelemből az első hármat jegyezte. Az árverés előtt 2,2 és 2,6 millió dollárra taksálták az árát, ami végül be is igazolódott: új gazdája 2,255 millió dollárért kaparintotta meg a maranellói versenygépet.

Igazi gyöngyszeme volt az augusztus 16-18-án tartott árverésnek az 1966-os évjáratú Eagle Mk1-es is, az egykori Anglo American Racers istálló versenygépe, amelyet gyakran emlegetnek a Forma-1-es történelem legszebb autójaként is. Az Mk1-es 1966 és 1969 között összesen 26 futamon indult és egyetlen győzelmet aratott: a csapatalapító Dan Gurney vezette sikerre Spa-Francorchamps-ban, a Belga Nagydíjon.

A mindössze négy példányban készült autó volánja mögött Gurney-n kívül olyan nevek fordultak meg, mint például Phil Hill, bruce McLaren vagy épp Bob Bondurant. Az aukcióra bocsátott modellt annak idején hét nagydíjon használták, de a 3 literes, V12-es, 390 lóerős Gurney-Weslake V12-es erőforrással hajtott autó a közelmúltban is szerepelt a különféle historic-szériák futamain. A különlegességre az aukciót szervező Gooding & Company tájékoztatása szerint 3,74 millió dollárt áldozott az új tulajdonosa.