44 ezer dollárért, azaz nagyjából 10 millió forintért cserélt gazdát múlt pénteken a Ferrari 312T típusjelű Forma-1-es versenyautójának replikája, amelyet a Rush – Hajsza a győzelemért című film forgatása során használtak.

Nemcsak az 1993-ban elhunyt James Hunttal kapcsolatos relikviák, ajándéktárgyak és egyebek árfolyamára gyakorolt jótékony hatást a tavalyi évben bemutatott sikerfilm, az 1976-os Forma-1-es szezon bajnoki csatáját feldolgozó Rush – Hajsza a győzelemért című alkotás, hanem az élő, viruló és a Mercedes egyik menedzsereként tevékenykedő Niki Laudához köthető dolgok árára is.

Ezt igazolta az a múlt pénteki online aukció is, amelyen 44 ezer dollárért, nagyjából 10 millió forintért cserélt gazdát az a replika, amelyet az osztrák legenda 1976-os Ferrarijáról, a 312T típusjelű konstrukcióról készítettek a film forgatásához. Mint ismeretes, Ron Howard rendező és stábja számos, abból a korszakból származó eredeti autót is használhatott a jelenlegi tulajdonosok jóvoltából, több versenygépről viszont replikát kellett készíteniük: ilyen volt a 312T is, amelynek értékesített példánya egyébként az aukciót bonyolító Prop Store’s szerint „vezethető”.

Felülmúlta a várakozásokat a Niki Laudát alakító Daniel Brühl által viselt ferraris overall-replika, amelyen láthatóak azok az égési nyomok is, amelyek az 1976-os nürburgringi tűzesetet feldolgozó jelenet készítése során keletkeztek. Erre 6000 dollárt, nagyjából 1,4 millió forintot áldozott az új tulajdonos: az összeg a Prop Store’s közlése szerint legalább a duplája annak, mint amire előzetesen számítani lehetett.

Az aukción egyébként olyan Rush-nyalánkságok is gazdát cseréltek, mint például a Regazzoni féle Ferrari-replika pilótafülkéje, vagy épp a James Hunt Malrboro-McLarenjéről készült replika felső légbeömlője.