Bárki megvásárolhatja Pedro de la Rosa tavalyi HRT-jének eredeti kormányát: mivel a megszűnt csapat maradványaira egy spanyol alkatrész-kereskedő csapott le, nem kizárt, hogy a jövőben további ínyencségek is feltűnnek majd az aukciós portálokon.

„Eredeti, sorszámozott, az FIA által jóváhagyott Formula-1-es kormány, amelyet Pedro de la Rosa használt a 2012-es szezonban a HRT-nél. A sorszám hitelességét és az FIA jóváhagyását papírok igazolják. Mivel a csapat eltűnt a pályákról, a gyűjtők számára igazi érték” – írta az eBayen az eladó, ’55adrian_1964’, akinek ez az egyetlen értékesítésre kínált portékája.

Az eladó megkéri az árát a HRT-kormánynak: 40 ezer euróért kínálja, ami nagyjából megfelel a modern Forma-1-es kormányok árfolyamának. Noha a valószínűsége minimális, nem elképzelhetetlen, hogy valaha visszakerül az F112-es modellbe. Több ilyen maradt a csapat után. s bár a Cosworth már a tavalyi évad végén elvitte a motorokat, a Williams pedig a váltókat, akinek van elég pénze, valószínűleg beszerezheti magának a szükséges komponenseket, hogy beüzemelje az autókat, nem ez lenne az első ilyen eset.

Teo Martin, a gárda maradványait felvásároló ismert alkatrész-kereskedő egyébként a gyár felszereléseivel, berendezéseivel együtt két darab 2011-es és egy tavalyi modellt kaparintott meg, s jutott egy 2011-es autó a Pirellinek is: a gumigyártó a vállalat színeire festve kiállítási modellként használja majd az F111-est.

A 2010-es indulásától kezdve súlyos pénzügyi problémákkal bajlódó, több tulajdonosváltáson is áteső HRT-ről a tavalyi évadzáró előtt derült ki, hogy nem élik túl az újabb financiális krízist. A csapat tagjai Interlagosból már munkanélküliként tértek haza: bár januárban elterjedt, hogy egy kanadai és amerikai befektetőkből álló csoport megpróbálja megszerezni az együttes indulási jogát, ebből végül nem lett semmi.