Noha hétvégén már Abu-Dzabi következik, s legutóbb Indiában a vb-címek sorsa is végérvényesen eldőlt, egy gondolat erejéig érdemes visszakanyarodni a Japán Nagydíjhoz, előkerült ugyanis egy olyan videó, amely egy suzukai mércével is nem mindennapinak mondható szösszenetet örökített meg.

Azt már eddig is tudtuk, hogy Japánban a rajongók bolondulnak a Forma-1-ért: sehol a világon annyi ajándékkal, meglepetéssel nem várják a pilótákat, mint ott, ráadásul ha esik, ha fúj, a versenynaptár egyetlen 8-as alakú ringje körül egy gyufaszálat sem lehet leejteni a tömegben.

A napokban előkerült egy videó, amely az idei versenyhétvégén készült és azt bizonyítja, hogy nem csak a rajongók hajlamosak bármire arrafelé, hanem a sportbírók is. Az amatőr felvételen az látható, hogy a verseny sportszakmai lebonyolítását végző csapat néhány tagja lestoppolja az épp arra járó biztonsági autót - amelyet akkor épp nem Bernd Mayländer, az FIA állandó safety car-pilótája, hanem Charlie Whiting versenyigazgató vezetett – és előadnak egy jóelőre megkoreografált kerékcsere-imitációt.

A performansz osztatlan sikert aratott, a rövidke „előadás” után Whiting óriási mosollyal az arcán hajtott el a Mercedes-Benz SLS AMG GT-vel a helyszínről.