Különleges archív videót osztott meg a napokban a „finn Jackassként” is emlegetett kaszkadőrformáció, a Dudesons: a felvétel azon a látogatáson készült, amelyet két éve tettek a Monacói Nagydíj idején az akkor épp ralizgató Kimi Räikkönennél, aki meztelenül, a jacuzziban ücsörögve árulta el nekik a siker titkát…

Mint a felvételből kiderült, a Dudesons tagjai akkor épp a milliomosoknak és méregdrága autóiknak szervezett csillagtúrára, a Gumball 3000 nevű ágyúgolyófutamra készültek és nagy cimborájuktól, Räikkönentől kértek tanácsot annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjenek el. A Dudesons-srácokkal együtt meztelenül a jacuzziban ücsörgő, egy korsó sört szorongató versenyző nem bonyolította túl a szaktanácsadást.

„Csak légy a leggyorsabb. Végezz az élen és te fogsz nyerni” – mondta a haveroknak az akkoriban a jelenleginél hosszabb hajkoronát viselő 2007-es világbajnok.

Látható a felvételen az is, ahogyan más jachtok utasait és a vízirendőrséget rémisztgetik kiabálva, meztelenül (vagy épp egy törölközőbe bugyolálva), ugyanakkor Jukka Hilden beszél a versenyző olyan tulajdonságairól is, amit csak a legközelebbi barátai ismernek: „Imádja a versenyzést, az autókat, a motorokat, a médiacirkuszt viszont ki nem állhatja. Aki csak a médián keresztül ismeri őt, az legfeljebb annyit tud róla, hogy egy szűkszavú, feszült fickó, valójában azonban épp az ellenkezője ennek. Nagy mókamester, sztorimesélő, imád a haverjaival lógni, éppen ezért imádjuk őt.”

Mint a videóból kiderül, Räikkönen a Gumball 3000 apropóján a Dudesons-srácoknak ajándékozta azt az overallt, amelyet néhány NASCAR-bevetése során viselt.

Azt nem tudni pontosan, hogy a 2011-es felvételt miért épp most tette közzé a Dudesons, de gyanítható, hogy ezzel akartak jó szerencsét kívánni a Lotus pilótájának a múlt hétvégi Monacói Nagydíjra.

A finn – aki hat forduló után a ponttáblázat 2. helyén áll, 21 ponttal lemaradva a címvédő-listavezető Sebastian Vettel mögött – a 10. pozícióban zárta a hercegségbeli rangadót: miután ütközött Sergio Perez McLarenjével, az utolsó körökben tornázta vissza magát a pontszerző zónába. Ez volt Raikkönen zsinórban 23., pontszerzéssel zárt futama, amelynél csak egyvalaki tudott hosszabbat a Forma-1 történetében: Michael Schumacher a 2001-es Magyar Nagydíj és a 2003-as Maláj Nagydíj között egyhuzamban 24 alkalommal volt eredményes.