Lego-Ferrari

Legóból készült Forma-1-es Ferrarit mutatott be a Shell, a 150 Italia életnagyságú mását Fernando Alonso és Felipe Massa mutatta be Szingapúrban.

Mint arról a vörös egylet kommünikéje beszámolt: a tavalyi versenygépet egy Lego-szakértőkből álló 16 fős csoport készítette el. A tervezés fél évet, a megépítés – amelyhez fém vázat és több százezer építőkockát használta fel - tíz napot vett igénybe.

„Az autón valódi Pirelli abroncsok feszülnek, az ülése pedig elég nagy ahhoz, hogy a versenyzők beülhessenek” – áll a Ferrari közleményében, amely rámutat: az autóban a Forma-1-es kormány pontos mása található meg, teljes egészében Lego-építőkockákból elkészítve.

A különleges járgányt Szingapúr utcáin is megcsodálhatják a bámészkodók, míg október 3-tól 7-ig a Jurong Point nevű bevásárlóközpontban lesz kiállítva. A Lego-Ferrari a Shell V-Power kampányának része, ugyanis Szingapúrban olyan promóció indul, amelynek keretein belül a Shell benzinkútjain prémiumkategóriás üzemanyagot tankolók Lego-Ferrarikat kaphatnak ajándékba. A megszerezhető modellek között van a 458 Italia, az F40, a 250 GT Berlinetta, az FXX, továbbá a versenycsapat által az európai futamokon használt Iveco kamion is.

Lego-Ferrari

A vörösök egyébként nagyon készülnek a hétvégi, éjszakai összecsapásra: mint a vb-listavezető Alonso csütörtökön az újságíróknak kijelentette, a szingapúri viadal és a következő két forduló döntő fontosságú lehet a bajnoki harc vonatkozásában.

„Itt, Japánban és Koreában a célunk a győzelem lesz, hogy növelhessem az előnyömet. 75 pontot lehet szerezni ezen a három versenyen, igyekszünk a lehető legtöbbet begyűjteni ezekből” – mondta a 2. helyen állomásozó Lewis Hamiltont 37 egységgel, a 3. pozícióban tanyázó Kimi Räikkönent pedig 38 ponttal megelőző korábbi kétszeres világbajnok.