Sebastian Vettel múlt hétvégén bemutatkozott új csapatánál, a Ferrarinál, kedden pedig a nagy-britanniai Milton Keynes felé vette az irányt. A német a Red Bull főhadiszállására látogatott, ahol elbúcsúzott az energiaitalos alakulattól.

Miután a hétvégén már vörösbe öltözött és a maranellói alakulat 2012-es autójával egy tesztnapot is letudott, a német civilben jelent meg a Red Bull központjában, ahol a színpadon Christian Horner csapatfőnök és a technikai főguru, Adrian Newey búcsúztatta. Az eseményen természetesen jelen volt a gyári dolgozók túlnyomó többsége, Daniel Ricciardo viszont nem: a Twitterére posztolt fotó szerint az idei évad egyik szenzációjának számító ausztrál pilóta Dél-Franciaország élvezi a napsütéses decembert.

„Az, amit együtt elértünk, a rengeteg belefektetett munka, valamint a szenvedély és az elkötelezettség mindig a szívemben marad” – idézte Vettel búcsúbeszédét a Red Bull mikroblogja.

A Ferrarival hároméves szerződést kötő négyszeres vb-első ajándékot is kapott a gárdától, mégpedig egy fából faragott hatalmas bikát, amelyet Horner és Newey adott át. „Egy igazit szerettünk volna, de ez is megteszi” – közölték a 27 esztendős pilótával, aki persze nem úszta meg némi zrikálás nélkül a búcsúzkodást. Az egyik fotó alá azt írták a különítmény Twitter felelősei: „Egy fickó betévedt az utcáról. Azt mondja, hogy itt dolgozott. A srácok megkínálták egy csésze teával és sütivel…”

A német – akit a Toro Rossótól előlépő Danyiil Kvjat vált fel – sajtóértesülések szerint nem utoljára járt a Red Bullnál: ha minden igaz, részt vesz azon a hétvégi eseményen is, amelyet az energiaital-birodalom a Jaguar felvásárlásának, egyben a Red Bull Racing megalapításának tizedik évfordulója alkalmából szervez. Az idei szezont a ponttáblázat 5. helyén záró versenyző a tervek szerint január elején tér vissza Maranellóba, hogy folytassa a 2015-ös idény előkészületeit.