Jobb félni, mint megijedni! Így tartják a suzukai versenypálya működtetői is: mivel a Hagibis tájfun közeledik a térség felé, az illetékesek semmit nem bíznak a véletlenre…

 

Mint arról az F+1 Blog is beszámolt, csütörtökön minden a tájfunról, annak lehetséges hatásairól és veszélyeiről szólt a paddockban. Most csupán annyit tudni biztosan: a Formula One Management, az FIA, a suzukai versenypálya és a promóter képviselőiből álló válságstáb pénteken kora este, 18 óra magasságában, a legfrissebb helyzetjelentések és előrejelzések fényében dönt majd arról, hogy módosítsák-e a hétvége menetrendjét vagy sem.

 

Rögzítőszemek, rácsok és egyéb eszközök egy kisteherautón, a paddockban

Noha szakértők szerint az Észak-Mariana-szigetek felől közeledő tájfun akár irányt is válthat addig, a versenypálya működtetői már nekiláttak az előkészületeknek.

 

Rögzítőszemek 

Amikor az F+1 Blog csütörtökön, este 8 óra magasságában távozott a helyszínről, a paddockban már megjelent az első brigád, akik spaniferekkel és rögzítőszemekkel nekiláttak a csapatok részben sátorral megoldott, így hatványozottan veszélyeztetett hospitality-egységeinek megerősítéséhez.

 

Érkezett a helyszínre egy targonca is

„Azt mondják, hogy az elmúlt 15 évben egy tájfun sem volt annyira veszedelmes, mint a mostani. Úgy gondoljuk, hogy nincs mire várni, jobban járunk, ha már most elkezdjük megerősíteni azokat a létesítményeket, amelyeknél ez különösen szükséges. Pláne, hogy pénteken már komoly esőzés is lehet” – mondta érdeklődésünkre az egyik szakember.