Két fronton is nagyot dobott a Pirelli az Orosz Nagydíjon: noha hivatalos bejelentés még nincs, Bernie Ecclestone a rajtrácson elárulta, hogy az olasz gyártó nyeri a Forma-1 gumitenderét, ráadásul a vállalat a 2012-es austini futam dobogós cowboykalapja után Szocsiban bevetette az usankát is…

 

Mint ismeretes, a Forma-1 gumibeszállítói státuszára a Michelinnek is fájt a foga, a franciák több fronton is keményen lobbiztak, hogy megnyerjék az FIA tenderét, ám Szocsiban Ecclestone a márka vezérigazgatója, Marco Tronchetti Provera jelenlétében megszellőztette: a 2017 és 2019 közötti időszakban is a milánói vállalat biztosítja majd a versenysorozat abroncsait. 

„Megyünk előre” – mondta a sokszor kritizált gyártó vezére a sajtónak. „Jó munkát végzünk, a termékeink kiválóak és ezt mindenki nagyra értékeli.”


A futam végén a Pirelli újabb meglepetéssel szolgált: a 2012-es, első austini futamon nagy sikert arattak a pódiumceremóniára szánt cowboykalapok, a mostani viadalra pedig ennek mintájára tradicionális orosz usankát készítettek. A versenyzők szemlátomást meglepődtek, hiszen tavaly ugyanitt a szokásos baseball-sapkát kapták és a ceremónia előkészítésére szolgáló öltözőben nagyot nézett a spéci fejfedők láttán maga az Orosz Föderáció elnöke, Vlagyimir Putyin is.

A Pirelli marketingesei egyébként kétségkívül kreatívak ezen a fronton, így talán mi is reménykedhetünk. Nem lenne rossz, ha a márka magyarországi képviseletének munkatársaitól kapnának egy tippet és a 2016-os Magyar Nagydíjon a huszárkalap is feltűnne a Forma-1-es dobogón.
 


Bár az oroszországi hétvége a körülmények miatt megnehezítette a versenyzők és a csapatok dolgát, hiszen temérdek időt veszítettek a pályára folyt olaj, az esőzés és Carlos Sainz balesete miatt is, a szervezők a dobogósokat biztosan kárpótolták. A sajtóteremben és az oda vezető folyosókon nem csak az újságírók várták a pilótákat, hanem a rajtrácslányok is.
 


„Köszönjük, Oroszország!” – posztolt egy fotót hivatalos Instagramján Lewis Hamilton, aki boldogan vigyorgott a hölgykoszorúban.