Na ugye, hogy Kimi Räikkönen sem mindig mogorva, ha arról van szó, hogy összezárják egy újságíróval! Ehhez persze meg kell találni a megfelelő helyszínt és a jelek szerint egy Ferrari F12 Berlinetta tökéletesen megfelel erre a célra.

A 2007-es világbajnok legendásan nyűgös, amikor újságírókkal kell diskurálnia, idén ráadásul attól sem volt felvillanyozva, ha be kellett ülnie a Ferrarijába. Pedig képes arra, hogy jó kedvvel ferrarizzon és újságíróval társalogjon, ehhez mindössze annyi kell, hogy a két dolog egyszerre történjen, ráadásul az olasz márka házi tesztpályáján, Fioranóban.

Az Auto Express című brit szaklap munkatársa személyesen tapasztalta meg, hogy mit hoz ki a finn klasszisból egy ilyen lehetőség. Néhány napja a 2007-es vb-első egy fioranói PR-eseményen furikáztatta meg a szigetországi tollforgatót és a jelek szerint nagyon élvezte, hogy kedvére csúsztathat, driftelgethet és akár 240-re is felgyorsulhat a 730 lóerős fenevaddal, miközben alkalmi útitársa hüledezik a jobbegyben.

„Kimi azt mondta, hogy nem a lehető leggyorsabban ment, hanem úgy, hogy az a leginkább mókás legyen. Egyet kell értenem vele, de persze a nyugtalan röhögésem teljesen másról árulkodott” – fogalmazott az újságíró, Chris Ebbs a különleges élményautózás után.

Räikkönen az idei Forma-1-es szezon egyik negatív meglepetése, a Ferrarihoz idén visszatérő pilóta mostanáig mindössze 53 egységet gyűjtött, amivel az egyéni tabella 11. helyén állomásozik. Az északi pilóta nem váltotta meg a világot a legutóbbi futamon, a Brazil Nagydíjon sem, ahol a 7. helyen végzett, ám ez volt az első olyan viadal idén, amely után úgy foglalt állást, hogy érdemi előrelépést tapasztalt.