Szenzációs reklámfilmmel népszerűsíti a Mobil 1 olajcég új rajongói akcióját a McLaren: a szpotban a wokingi istálló megmutatja, milyen az, amikor arra ér haza az ember, hogy egy Forma-1-es istálló fészkelte be magát az otthonába.

A McLaren kenőanyagairól gondoskodó Mobil 1 új játékát népszerűsítő videóban egy komótos ábrázatú férfit, Dave-et hazaérkeztekor egy boxcica fogadja a garázs előtt egy pitboarddal, amely arról tájékoztatja: pontosan mikor ért haza és mennyit késett. A furcsaságok csak ezután kezdődnek: háza bejáratánál egy teljes harci díszbe öltözött McLaren-tankolócsapattal találja szemben magát, a gardróbban ücsörögve valaki rádión tudósít, de a legütősebb részek csak ezután következnek…

A nappaliban Sam Michael, a McLaren sportigazgatója személyesen irányítja a munkálatokat a Mercedes V8-as erőforrásán, míg Jonathan Neale ügyvezető igazgató a konyhában ételt főz a munkában megfáradt csapatnak és megkínálja a férfit is. Ezzel nem érnek véget a meglepetések Dave számára: az egyik helyiségbe benyitva egy szélcsatorna-teszt kellős közepén találja magát és az autóból Jenson Button – aki a falon lógó házassági képen is látható - biccent neki, a hálószobába érve pedig azzal szembesül, hogy neje a McLaren boxcsapatának néhány tagjával együtt tévézik.

A Mobil 1 játékának lényege az, hogy rajongói videókat várnak a világ minden tájáról, a győztes jutalma pedig egy exkluzív nap lesz az idei Amerikai Nagydíjon, Austinban: a legprofibb, legszellemesebb videó készítője egy napra a csapat tagjává válhat, hivatalos uniformisban dolgozhat a McLaren kötelékében és soha nem látott betekintést nyerhet a színfalak mögé.

Bár a promóvideó kétségkívül kiváló, rajongói berkekben nem csak pozitív a visszhangja. A patinás egylet a vártnál jóval gyengébben kezdte a 2013-as szezont, így a különféle fórumokon többen is megjegyzik: jobban járnának, ha a parádézás helyett inkább az MP4-28 típusjelű autó versenyképességének javítására összpontosítanának.

Az első négy forduló után Button 13 ponttal az egyéni tabella 10. helyén szerénykedik, míg a Saubertől érkezett fiatal csapattársa, Sergio Perez 10 ponttal mögötte állomásozik. A helyzet nem túl fényes, így sokak szerint jobb lenne, ha máris elkezdenének a 2014-es autó fejlesztésére összpontosítani, azonban a csapatfőnök Martin Whitmarsh néhány napja leszögezte: ez egyelőre nem szerepel a napirenden.

„Ausztrália óta hangoztatom, hogy egyelőre nem foglalkozunk a 2014-es szezonnal” – mondta a szakvezető. „Azt szeretném, hogy minél hamarabb visszajussunk a dobogóra, annak is a legfelső fokára. Egyelőre csak erre gondolok, csak ezzel kell foglalkoznunk.”