F1 FIA Jean Todt MNASZ Oláh Gyárfás
Január 21-23-án, Torinóban tartotta Sport Conference elnevezésű, immáron negyedszer megrendezett tanácskozását a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Az eseményen a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke, Oláh Gyárfás képviselte hazánkat, aki tárgyalt az FIA elsőszámú vezérével, Jean Todttal is.

 

Az FIA Goodwood, München és Mexikóváros után az idei évre Torinóba invitálta a tagszervezetek és egyéb érintettek képviselőit. Az idei konferenciát a „Szenvedély és újítás: a motorsport múltja, jelene és jövője” mottóval hirdette meg az autósportokat is felügyelő szervezet.

A háromnapos program során kötetlen megbeszélésekre is sor került, Oláh Gyárfás pedig jó szokásához híven ezúttal sem vesztegette az időt: az MNASZ elnöke a Facebookon közreadott fotó tanúsága szerint Jean Todttal is egyeztetett. Mint kiderült, az FIA vezére méltatta a hazai autósportot.

„Sokan kérdezik tőlem, honnan merítem az energiát, a motivációt elnöki munkámhoz. Számomra ez nem munka, hanem elhívatottság és szenvedély! Hazánk versenyzői, tisztségviselői, rendezői és bírói elismertek a világban. Ezek tudatában büszkén beszélgettem Jean Todttal a magyar autósportról, akinek biztató szavai és támogatása hatalmas energiát jelentenek számomra!” – írta a megbeszélésről közösségi oldalán az MNASZ elnöke, aki tavaly januári megválasztása óta rendületlenül munkálkodik a hazai autósport-diplomácia erősítésén.