Nem csak a 20 millió dollárért vásárolt Bombardier CL-600 magánrepülőgép számít újnak Lewis Hamilton járműparkjában, ugyanis az idei szezonra csapatot váltó 2008-as világbajnok egy új céges autót is választhatott magának a Mercedes kínálatából. Az F+1 Blog megtudta, hogy melyik csillagos modellre esett a brit választása.

Bár a szigetországi ász a néhány héttel ezelőtt megejtett első, hivatalos stuttgarti látogatása során kipróbálta és dicsérte a CLA-t, végül nem a kecskeméti gyárban készülő, kifejezetten a gazdag fiataloknak szánt típusra voksolt. Az F+1 Blog Gulyás Péter kolléga révén bennfentes, AMG-s forrásból úgy értesült, hogy a versenycsapat új ékköve a 6,2 literes, V8-as, 480 lóerős C 63 AMG mellé tette le a garast. Érdekesség, hogy a 2010-es Ausztrál Nagydíj hétvégéjén a versenyző egy hasonló típussal driftelt egyik este Melbourne belvárosában, amiből jókora botrány kerekedett. 

Hamilton a McLaren-korszakban több Mercedest is nyúzott az utakon: noha tavaly már a wokingi gyártó MP4-12C-jével furikázott, garázsában található egy CLK, valamint egy GL 320 CDI terepjáró is. Amerikában – ahová gyakran látogat barátnője, Nicole Scherzinger miatt – a versenyzőt rendszerint egy fekete SL 63 AMG volánja mögött szokták lekapni a lesifotósok.

Mercedes C63 AMG: Hamilton új autója is ilyen

Az már biztos, hogy a közúti Mercedesekre nem lesz panasza a brit klasszisnak, az viszont az év egyik legnagyobb kérdése, hogy mire jut az utóbbi három évben csak szenvedő brackley-i egylet W04-esével a versenypályán. Noha az első, jerezi teszt nem volt problémamentes a gárda számára, maga az érintett – ahogyan az ilyenkor lenni szokott – minden nyilatkozatában kínosan ügyel arra, hogy optimizmust sugalljon, a külvilág véleménye ugyanakkor erősen megoszlik. Mika Häkkinen, a korábbi kétszeres világbajnok például biztosra veszi, hogy a britnek a Mercedesszel idén nem sok esélye lesz előző csapata, a McLaren ellen, míg a finn ex-csapattársa, David Coulthard épp azt fejtegette a minap, hogy akár már az első idényben képes lehet futamgyőzelmekre.

Ross Brawn, a Mercedes szakvezetője sem tudja egyelőre, hogy mire számíthatnak idén, de továbbra is kitart amellett, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher helyét elfoglaló Hamilton lehet a csillagos egylet megváltója. Mint a jerezi teszt után a csapatfőnök kifejtette: egyelőre pontosan azt kapják a 2008-as bajnoktól, amire számítottak.

„El kell mondanom, hogy nagyon egyenes, őszinte, kimondja, amit gondol. Részletesen kifejti a gondolatait, amely alapján megértjük, hogy min kell javítanunk. Minden érdekli az autóval kapcsolatban, még arra is odafigyel, ha a matricák nem megfelelően vannak felragasztva az autóra. Nagyon jó szeme van a részletekhez. Úgy gondolom, hogy rendkívül értékes tagja lesz a csapatnak, éppen úgy, ahogyan reméltük” – ecsetelte a szakember, aki rámutatott: Hamiltonban a tehetségen túl megvan az a plusz, ami ahhoz kell, hogy igazi klasszis legyen.