Jól indította ferraris karrierjét a maranellói márka saját nevelésű pilótája, Charles Leclerc, aki az Abu Dhabiban bonyolított Pirelli-gumiteszt második napján a legjobb eredményt produkálta. A monacói reménység az autóból kipattanva értékelt, az F+1 Blog pedig meghallgatta és lejegyezte a pilóta gondolatait.

 

Az idei évet a Sauber kötelékében töltő fiatal monacói pilóta 1:36,450-es köridővel zárta a gumitesztet, ezzel együtt pedig a 2018-as F1-es idényt. Eredménye 1,7 másodperccel volt gyengébb, mint Lewis Hamilton múlt hétvégi pole-ideje, ugyanakkor Vettel keddi legjobbjánál közel 4 tizeddel repesztett jobbat.

- Nem először vezetted a Ferrarit, de különleges volt a mai nap?

Természetesen igen, különleges volt, hiszen annak fényében ültem ma autóba, hogy immáron tudom, mi vár rám. Ráadásul már nem csak én tudom, hanem a csapat összes tagja és mindenki más is. Nem titkolom, nagyon fel vagyok dobva és ez egy remek, érzelmekben gazdag nap volt.


- Hogyan összegeznéd a tapasztalatokat?


Végigmentünk a programon, amit terveztünk, mindent elvégeztünk, amit szerettünk volna. Örülök neki, hogy jól sikerült a mai munka.

- Holnap reggel elkezdődik a téli szünet, mivel töltöd majd az idődet?

Igyekszem a lehető legjobban felkészíteni magam a következő szezon kihívásaira. Őszintén szólva csak várok, hiszen szívem szerint azonnal beülnék az autóba és folytatnám a munkát. Már nagyon várom az előszezonbeli teszteket és az első futamot.

- Van már valamilyen célkitűzésed az ausztráliai szezonnyitóra?

Nagyon hosszú nap volt ez, temérdek adat áll rendelkezésünkre, amelyeket elemeznünk kell. Előbb ezeket kell feldolgoznunk, hogy minél több ismeretre tegyünk szert. A célkitűzéseimről egyelőre csupán annyit tudok mondani, hogy szeretném mihamarabb felvenni a tempót.

- Tegnap itt volt a csapattársad, Sebastian Vettel is. Volt alkalmatok beszélgetni, ismerkedni egymással?

Mivel a Ferrari Drivers Academy-ről jövök, szerencsére elég jól ismerem Sebet. Dolgoztunk már együtt, hiszen sokat vezettem a szimulátorban, így elég gyakran találkoztunk egymással. Tegnap nem beszélgettünk sokat, de természetesen odafigyeltem arra, hogy mit csinál. Érdekes volt megfigyelni, hogy mit csinált a pályán.

Fotók: F+1 Blog