Nagyvonalú ajándékkal kedveskedett a McLaren órás partnere, a TAG Heuer a wokingi alakulat szervizcsapatának: Jenson Button hockenheimi, világcsúcsot jelentő kerékcseréjének emlékére a legénység minden tagját egy körülbelül másfél millió forintot érő Carrera Day-Date karórával ajándékozták meg.

Mint ismeretes, a Ferrari év eleji, villámgyors kerékcseréire reagálva a McLaren is átszervezéseket hajtott végre: a wokingiak új eszközöket vetettek be és átszervezték a munkamenetet, aminek kezdetben számos, élesben elrontott művelet lett az eredménye, Hockenheimben azonban meglett az eredménye a módosításoknak. Button autóján a 40. körben 2,31 másodperc alatt hajtották végre a kerékcserét, amelynél gyorsabbat még soha, senki nem produkált a Forma-1-ben.

„Egy Forma-1-es istálló minden részlegének olyan tökéletesen kell működnie, mint egy svájci óra szerkeztének, s ez igaz a kerékcserékre is. Egy-egy sikeres művelet több száz órás analízis és gyakorlás eredményeként megy végbe. Manapság már annyira szoros a mezőny, hogy egy sikeres kerékcserén múlik a nagydíjak megnyerése vagy elvesztése. A TAG Heuer különleges ajándéka igazi elismerése a csapat munkájának, de tudjuk, hogy nem lankadhat a figyelmünk, a szezon hátralevő részében is összeszedettnek kell maradnunk” – nyilatkozta az ajándékozás kapcsán a csapatfőnök, Martin Whitmarsh.

A karórák átadására a Szingapúri nagydíj időmérő edzése után, a különítmény garázsa előtt került sor. A ceremónián részt vett az órás cég elnök-vezérigazgatója, Jean-Christophe Babin, valamint Button is. Mint a McLaren kommünikéjéből kiderült, a körülbelül 4000 fontot, azaz nagyjából másfél millió forintot érő Carrera Day-Date karórák hátlapjára azt gravírozták: ’Kerékcsere-világcsúcs: az első 2,5 másodperc alatt!’