Túl van a 2019-es szezon első versenyhétvégi edzésnapján az F1 mezőnye: a melbourne-i Albert Parkban tartott gyakorlás után a boxutca jobban nyüzsgött, mint napközben, az edzések idején. Az F+1 Blog körbenézett a helyszínen.

 

Péntek este a látogatók hada néhány órára birtokba vehette az Albert Park versenypálya boxutcáját: VIP vendégek, helyi celebritások, gazdagok és szépek, azaz a Paddock Club vendégei sétálgathattak a garázsok előtt, legalábbis egy ideig. Néhány csapatnál idegenvezető magyarázta a látnivalókat, az FIA garázsában például Bernd Mayländer, a safety car pilótája mutatta be épp saját gépét az érdeklődőknek

Esti életképek a melbourne-i boxutcából - fotógaléria

Ottjártunkkor a célegyenesben a szövetség illetékese a boxutcában szolgálatot teljesítő sportbíróknak tartott eligazítást a másnapi teendőkről, a garázsok mélyén pedig hol kisebb, hol nagyobb vehemenciával zajlott a versenygépek felkészítése az időmérő edzés napjára.

Utóbbiakkal kapcsolatban érdekesség, hogy az idei évre egy szponzort is találtak, mégpedig a közösségi személyszállításban utazó, errefelé virágzó Uber formájában. „Ők is utasokat visznek és mi is, ráadásul minél gyorsabban. Mi lehet jobb reklám ennél?” – mondta az F+1 Blognak a kétüléses brigádot működtető korábbi Minardi-főnök, Paul Stoddart.