Lelkesen szorítanak majd Daniel Ricciardónak a hétvégén esedékes Forma-1-es évadnyitón a honfitársak: a pilótának a közvélekedés szerint vajmi kevés esélye van arra, hogy a Renault-val dobogóra kerüljön, ám a helyi szurkolóknak az F+1 Blog keddi, helyszíni szimatolása alapján mégsem ez a legfőbb gondjuk a francia alakulattal...

 

Hogy pontosan mi? Nos, a kérdésre a válasz meglehetősen sajátos: az, hogy a tavalyi évet a konstruktőri tabella 4. helyén záró formáció kreatív emberei az idei évre olyan szurkolói trikókat alkottak, amilyeneket. A város különböző pontjain kialakított hivatalos merchandising-kereskedésekbe hétfőn este érkezett meg az első szállítmány, a lelkes Ricciardo-hívek pedig kedden már sorban is álltak a portékáért, készülve a hétvégi menetre. Az értékesítők máris megkapták az első visszajelzéseket, amely őket is alaposan meglepte.

„Tegnap érkeztek meg az új trikók, amelyek iránt tényleg óriási az érdeklődés a szurkolók részéről. Úgyis mondhatnám, hogy viszik, mint a cukrot. Azzal senkinek nincs baja, hogy Daniel idén a Renault-nál versenyez majd, nem a Red Bullnál, de persze sokan voltak, akik megjegyezték, hogy az új póló színvilága túlságosan a hajaz a Richmond FC-ére. A Richmond FC egy ausztrálfoci-csapat itt nálunk, amely errefelé, Melbourne-ben nem számít túlzottan népszerűnek. Ez legyen a legnagyobb gond, a lényeg az, hogy Daniel a hétvégén jól szerepeljen, mindenki ezért szorít majd a hétvégén, ha kint lesznek a pályán, ha otthon, tévében nézik majd a versenyt! – mondta az F+1 Blognak az egyik belvárosi árusítóhely munkatársa.

"A lényeg az, hogy Daniel a hétvégén jól szerepeljen!" - fotógaléria

Melbourne-ben egyébként kedden az előző napokhoz képest jóval alacsonyabb hőmérsékletet és szeles időt produkált a kora ősz, de a város így láthatóan elkezdett az évadnyitó forduló lázában égni. Akármerre járt-kelt az ember, mindenütt feltűnt egy-egy Mercedes, Ferrari vagy épp Ricciardo miatt az előző évi Red Bull sapkát vagy trikót viselő szurkoló, és az itt-ott elcsípett beszélgetésekből kiderült, hogy rockerekből sem lesz hiány az Albert Parkban kanyargó versenypálya nézőterén. Hétfőn tartották a Download elnevezésű metálfesztivált, ahol olyan bandák léptek színpadra, mint például a Slayer, a Judas Priest és az Anthrax, a hosszú hajú, bőrszerkós rajongók közül pedig jó sokan döntöttek úgy, hogy amennyiben már úgyis Melbourne-ben vannak, itt maradnak a hétvégi Forma-1-es évadnyitóra is.

Nagy bulit terveznek a Federation Square-re 

A rajongók egyébként már szerdán találkozhatnak a versenyzőkkel és a csapatfőnökökkel, a sportágat irányító Liberty Media ugyanis most először nyilvános szezonnyitó partit rendez, amelynek a Federation Square ad majd otthont. Victoria állam fővárosának talán legnépszerűbb terén kedden már javában zajlottak az előkészületek: a színpad már állt, F1-es lobogók díszelegtek mindenfelé, az attrakcióhoz pedig az üzleti negyed felhőkarcolói és irodaházai biztosították a hátteret. Napközben a turisták most még nyugodtan etethették a sirályokat, de a szervezők előrejelzése szerint a szerda délutáni esemény igazi tömegrendezvény lesz, amely sokezer szurkolót várnak.

Fotók: F+1 Blog