Lehet, hogy komoly a teljesítménykényszer és hihetetlenül nagy a nyomás, de mindenképpen megéri Ferrari-pilótának lenni! Charles Leclerc szerződésén még alig száradt meg a tinta, de a fiatal pilóta máris tapasztalhatja, hogy mit jelent ez: Szingapúrból hazaérkezve több meglepetés, egyebek mellett új szolgálati autója, egy Ferrari 488 Pista várta Monacóban…

 

Az idei évad végéig az Alfa Romeo Sauber kötelékében versenyző, a maranellói gyár pilótaképző akadémiáján pallérozódott 20 esztendős pilóta kedden első ízben látogatott hazájába, a Monacói Hercegségbe azóta, hogy bejelentették: a következő idénytől kezdve a Scuderiánál folytatja pályafutását a Forma-1-ben, Sebastian Vettel csapattársaként, Kimi Räikkönen helyén.  

Monaco megadta a módját, nagy csinnadrattával fogadták a hercegség első Forma-1-es Ferrari-pilótáját, az eseményre maga az uralkodó Albert herceg is ellátogatott.


Nem ez volt az egyetlen meglepetés Leclerc számára, a pilóta ugyanis már most megkapta új szolgálati autóját, egy Ferrari 488 Pistát, amelyet a monacói Ferrari-szalonban vehetett át. A különösebb fényűzés nélkül megtartott ceremónia környékén természetesen felbukkant néhány szemfüles rajongó, például a csatolt videót készítő Daniel Sullivan is.

Leclerc megkapta a kulcsokat, majd óvatosan tolatott egyet és elhajtott a több mint 300 ezer dollárt érő, duplaturbós, V8-as, 710 lóerős veszedelemmel, amelynek végsebessége akár 340 kilométer/óra is lehet.


A monacói csütörtökön már egy erősebb Ferrarival száguldozott, a Scuderia idei versenygépével tesztelt Pirelli-abroncsokat a Paul Ricard versenypályán.