Noha a Renault F1-es istállója nem erősítette meg, az F+1 Blog információi szerint az erőforrások lapultak abban a kamionban, amely hétfő hajnalban balesetet szenvedett az M1-es autópályán, Győr térségében.

 

A jelenkori F1-es erőforrások nem véletlenül kerülnek pokolian sok pénzbe: precíziós és kényes portékákról van szó, amelyekkel szinte laboratóriumi körülmények között kell bánni. Bár nem tudjuk, hogy milyen erősségen csapódott a szalagkorlátnak a balesetet szenvedett kamion, az erőhatás gyaníthatóan nem volt kicsi, mivel a szalagkorlát simán átszakadt, így joggal merül fel a kérdés: vajon szenvedett-e valamilyen sérülést az ominózus motorszállítmány?


A francia csapatnál nem kommentálják a témát, azonban az F+1 Blog információi szerint – egyelőre – nem tartanak az esetleges következményektől. A hungaroringi paddockban már javában dolgoznak a versenyhétvége előkészületein és az ominózus szállítmányból származó motorokat építettek be Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg versenygépeibe.

Ami biztos: a Renault-nál érzik, hogy komoly lehetőséget szalasztottak el azzal, hogy üres kézzel távoztak a kaotikus Német Nagydíjról, ezért a Hungaroringen megsokszorozott erővel szeretnének rohamozni. „Keserű szájízzel távoztunk Hockenheimből, mert az ilyen rendkívüli versenyeken mindig van lehetőség arra, hogy nagy adag pontot szerezzünk. Magyarországon rögtön kapunk egy újabb esélyt arra, hogy demonstráljuk, mire vagyunk képesek. Mindkét pilótánk motivált és azon vagyunk, hogy pozitív eredménnyel kezdjünk neki a nyári szünetnek” – fogalmazott a csapatfőnök, Círil Abiteboul.

A két versenyző közül elsősorban Hülkenberg bosszús, aki végre megszerezhette volna pályafutása első dobogós, ráadásul hazai közönség előtt, ám végül a 41. körben kicsúszott és a falnak csapódva fejezte be a viadalt.


„Keserű volt és nagyon csalódott vagyok magam miatt, valamint a csapat miatt is. Nagyon jó munkát végeztünk a nehéz körülmények között. Fájdalmas, ami történt, de szerencsére ezen a hétvégén, Magyarországon kapunk egy újabb lehetőséget. Eltökéltebb vagyok, mint valaha, és jó eredményt szeretnék elérni” – mondta Hülkenberg, aki továbbra is negatív rekorder az F1-ben: mostanáig 167 nagydíjon rajtolt, de még sohasem pezsgőzhetett a pódiumon.

Az egyéni tabellán Ricciardo áll jobban, aki 22 ponttal a 11. pozíciót birtokolja, míg a 17 egységet jegyző Hülkenberg a 14. helyen állomásozik. A csapatok között a Renault a 6., a 39 ponttal rendelkező különítmény 3 egységgel van lemaradva a Toro Rossótól.

Fotó: Renault F1 Team, ifj. Nedeczki László