Igazi különlegességre csaphatnak le az autógyűjtők: a svédországi Malmö BMW-márkakereskedése eladásra kínálja azt az F1.06-os BMW-Saubert, amellyel Nick Heidfeld versenyzett a 2006-os szezonban. Mindezt egy autóértékesítő oldalon, részletfizetési lehetőséget is kínálva…

Számos autó- és F1 rajongó szívét megdobogtató, mégis mókás ajánlattal rukkolt elő a svédországi Malmö BMW márkakereskedése, a United Automobil: a cég eladásra kínálja azt az F1.06-os BMW-Sauber versenygépet, amellyel Nick Heidfeld száguldott 2006-ban, amikor a bajor gyártó saját csapatával beszállt az autósport csúcsosztályába.

Az ajánlat szívmelengető, mivel egy Forma-1-es autó, különösen egy BMW megvásárlásához még a leggazdagabbaknak is nagy mázlira van szüksége, ugyanakkor mókás is, mivel a kereskedés egy autóértékesítő honlapon, a bytbil.com-on kínálja eladásra a kék-fehér fenevadat. Aligha akad olyan autósport-fanatikus, akit nem mosolyogtat meg, hogy a portálon az extrák között kiemelik a szekvenciális váltót, a kipörgésgátlót, a könnyűfém-felniket, a multifunkciós kormányt, a hátsó légterelőt és a sportülést, az pedig végképp csúcs, hogy részletfizetést is kínálnak. Aki nem engedheti meg magának, hogy egy összegben kifizesse a 9 millió svéd koronát, azaz nagyjából 297 millió forintot a járgányért, az körülbelül 3,8 millió forintos részletekben is törlesztheti a vételárat.

Mint ismeretes, Heidfeld 2006-ban Jacques Villeneuve-vel, majd a kanadai világbajnok menesztése után Robert Kubicval együtt képviselte a Forma-1-be a Sauber felvásárlásával beszálló, majd onnan 2009 végén váratlanul távozó BMW-t. A Willy Rampf technikai igazgató irányítása alatt készült autó összesen 36 pontot gyűjtött, amivel a konstruktőri tabella 5. helyén zárt a bajor gyártó.

Két dobogós helyezést is gyűjtött a BMW abban a szezonban: Heidfeld az emlékezetes, hungaroringi esős futamon végzett a 3. pozícióban, míg Kubica Monzában ért el hasonló eredményt.