F1 Forma-1 Kimi Räikkönen Ferrari Tommi Mäkinen WRC rali-vb Monacói Nagydíj
Visszatér a ralisportba Kimi Räikkönen! Ilyen és ehhez hasonló szalagcímek jelentek meg a világsajtóban a Monacói Nagydíj vasárnapjának reggelén, ám a Ferrari finn klasszisa cáfol és kiosztotta a finn újságírókat.

 

 

A ralis spekulációt finn újságok kezdték spendírozni azután, hogy a hétvégén Räikkönen monacói jachtján feltűnt a négyszeres világbajnok ralilegenda, Tommi Mäkinen, aki jelenleg a Toyota gyári WRC-s programját működteti. Mivel a 2007-es Forma-1-es világbajnoknak csak az évad végéig van szerződése a Ferrarival, s egyelőre nem ismertek a jövővel kapcsolatos szándékai, szülőhazájában természetesen azonnal beindult a pletykagyár: 2010-11-es ralis kitérője után jövőre újra a WRC mezőnyében szerepel majd. Olaj volt a tűzre, hogy Mäkinen csapatvezető-helyettese is utalt arra, hogy Räikkönen akár már 2019-ban egy ralis Toyotával folytatja a versenyzést.

F1 Forma-1 Kimi Räikkönen Ferrari Tommi Mäkinen WRC rali-vb Monacói Nagydíj

„Természetesen érdekel a rali, ez soha nem volt titok, de semmilyen szerződés nincs aláírva” – jelentette ki határozottan a finn a Monacói Nagydíj után tartott sajtóértekezletén, ahol jelen volt az F+1 Blog is. Az északi klasszis kissé bosszankodva cáfolt, majd már nevetve beszólt a finn sajtó egyes munkatársainak: „Az emberek írkálnak mindenfélét az újságban, de ennek semmi alapja nincs. Hallottam, hogy valahol az is megjelent, hogy Mika Häkkinen is megerősítette, hogy ez fog történni. Vajon honnan tudnak ennyi mindent az én életemről?”

Feltételezések persze ezen túlmenően is vannak: a pletykák szerint a Ferrari szívesen látná Daniel Ricciardót, az Alfa-Sauberrel idén debütáló akadémista, Charles Leclerc előléptetése sem elképzelhetetlen, mint ahogyan az sem, hogy a maranellói csapat újra bizalmat szavaz Räikkönennek. A válaszra várni kell, annyi azonban bizonyos, hogy a finn pilóta saját bevallása szerint élvezi a versenyzést és a riválisok is elismeréssel beszélnek az idei produkciójáról. „Véleményem szerint Kimi hajlik a folytatásra a Ferrarinál. Mi oka lenne arra, hogy ne folytassa? Szerintem nagyon, nagyon jól is teljesít” – vélekedett Räikkönen helyzetéről például a Mercedes négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton.

F1 Forma-1 Kimi Räikkönen Ferrari Tommi Mäkinen WRC rali-vb Monacói Nagydíj

Az északi pilóta az idény első hat fordulója után 60 ponttal az egyni tabella 5. helyén állomásozik: a Mercedesszel versenyző és a ponttáblázaton előtte állomásozó honfitársától, Valtteri Bottastól 8 ponttal van lemaradva, míg saját csapattársához, a 2. pozícióban tanyázó Sebastian Vettelhez képest 36 pont a lemaradása.