F1 Forma-1 Nico Rosberg Mercedes Ferrari Pole Position Trophy

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy Nico Rosberg a Forma-1 Leonardo DiCapriója: míg az amerikai színész-fenegyerek végre megkapta a régóta áhított Oscar-díjat, addig a hétvégén a Mercedes pilótája is kapott egy trófeát. Azt a Pole Position Trophy-t, amelyet a 2014-es időmérőkön nyújtott teljesítményével nyert el…

 

Rosberg a Twitteren közölte híveivel, hogy végre megkapta a trófeát Bernie Ecclestone-tól: „Jobb később, mint soha!” – posztolta egy sírva nevető smiley-val megspékelve a kétszeres vb-ezüstérmes pilóta, aki kissé durcás ábrázatot vág a fotón, amelyen a díjat szorongatja.

A német pilóta célja csakis az lehet idén, hogy végre elkapja a másik Mercedes-pilótát, Lewis Hamiltont, aki borsot tört az orra alá az utóbbi két évben. Akárcsak az előző két szezon kezdetén, Rosberg most is fogadkozik, ugyanakkor a La Figaro című lapnak a barcelonai tesztprogram első felvonása után már megjegyezte, hogy potenciális ellenfélként tekint a Ferrarira is.

„Van néhány csapat, amely jónak ígérkezik, de úgy tűnik számomra, hogy az idei szezon arról a harcról szól majd, amelyet mi és a Ferrari vívunk majd egymással” – fogalmazott a lap hasábjain a német.
F1 Forma-1 Nico Rosberg Mercedes Ferrari Pole Position Trophy
A múlt heti tesztelésen szépen kirajzolódott, hogy a Ferrari áll a legközelebb a megbízhatóság tekintetében is fölöttébb ígéretes Mercedeshez. A nagy kérdés csak az, hogy mire lehetnek jók a maranellóiak? 
F1 Forma-1 Nico Rosberg Mercedes Ferrari Pole Position Trophy
„A versenyzőink és a mérnökeink szerint nagyon jó autónk van, de még mindig nem mértük össze magunkat a Mercedesszel azonos körülmények között. Úgy gondolom, hogy a következő négynapos tesztprogram már jobban megmutatja majd, hogy hol tartunk a többiekhez képest” – idézte az esélyekkel kapcsolatban Maurizio Arrivabenét, a Ferrari csapatfőnökét a La Stampa című olasz lap.

A téli tesztprogram második, egyben zárófelvonása keddtől péntekig tart a Circuit de Barcelona-Catalunyán.