Teljes az őrület Monacóban, a hercegség az új Forma-1-es szupersztárt, Charles Leclerc-t ünnepli. 

 

A Ferrari pilótája a Belgiumban aratott győzelemmel történelmet írt, hiszen a hercegség első F1-es nagydíjgyőztese lett. Érdemi eredményt előtte 70 évig nem produkált monacói állampolgárságú pilóta, akkor Louis Chiron diadalmaskodott az 1949-es, akkor még nem F1-es Francia Nagydíjon. 

Leclerc már a Spában elért eredménnyel feltüzelte honfitársait, azzal pedig végképp feltette a pontot az i-re, hogy egyetlen hét leforgása alatt behúzta a második diadalát is, ráadásul egy kulcsfontosságú helyszínen, a Ferrari hazájában, Monzában. A helyi autós szervezet, a Monacói Nagydíjat is szervező Monacó Autóklub hétfőn büszkén köszöntötte az Olaszországban aratott győzelemmel a tifosi szívét is végérvényesen elrabló pilótát. 

Kollégánk, Balázs hétfőn épp Monacóban járt, ahol kiszúrta, hogy az autóklub központjában (amely egyébként épp a pálya célegyenese mellett található), az üvegkirakaton belül Leclerc sikerét méltató plakátok, fotók jelentek meg, a pilóta képei futnak a digitális kijelzőkön is.

"Daghe Charles" - hirdeti a felirat, ami a helyi "őslakosok", a monegasque-ok sportos szlengszótárában annyit tesz, "Hajrá Charles". 

Természetesen a hercegség napilapja, a Monaco Matin is címoldalon, vezércikkben számolt be a világraszóló sikerről: "Leclerc lenyűgözte a Ferrarit és egész Olaszországot" - állt a lap hétfő reggeli számának nyitóoldalán. 

"Tudom, hogy nagyon sokan szorítanak értem odahaza és ez roppant sokat jelent számomra" - mondta korábban az F+1 Blognak Leclerc, aki közeli viszonyt ápol II. Albert herceggel, Monaco jelenlegi uralkodójával is.