Caterham

A Caterham új főhadiszállása Leafieldben - Fotó: Caterham/Facebook

Míg hazánkban augusztus 20-a nemzeti ünnep és munkaszüneti nap, addig a Forma-1-ben épp a mai napon indult újra a munka a kötelező nyári gyárbezárás után. A csapatok határozottan állítják: alig várták, hogy újra beinduljon a nagyüzem.

„Visszatértünk! Jól kipihentük magunkat, így ma mindenki feldobott hangulatban érkezett Banburybe. ’2012 – 2. rész’ Eljött már az ideje!” – közölte hivatalos Twitter-mikroblogján a Marussia alakulata, jól összefoglalva azt a hangulatot, amit a csapatok sugalltak hétfőn a közösségi portálokon. „Vissza a suliba!”: a Mercedesnél például mókásan ezzel a felkiáltással indították a hetet, míg a Lotus mikroblogja szerint a különítmény ’már számolja a napokat Spáig’.

A csapatok egyébként változatosan töltötték a nyári szünetet: a Red Bull demo-stábja Dániában és az Amerikai Egyesült Államokban parádézott, míg a Williams legénysége Pastor Maldonado hazájában, Venezuelában tette ugyanezt. Akadt, aki a pihenő alatt is a sportszenvedélyének hódolt, mint például Jenson Button: vasárnap tartották azt a jótékonysági triatlon-megmérettetést, amelyet a McLaren versenyzője szervezett.

A legmozgalmasabb kétségkívül a Caterham istálló számára volt az augusztusi időszak, ugyanis a zöld-sárga különítmény az előzetesen beharangozott terveknek megfelelően lebonyolította a költözést, így a korábban Hinghamben székelő egylet a Belga Nagydíjra már az új főhadiszálláson, Leafieldben készülhet. A gyárlétesítményben korábban az Arrows és a Super Aguri istálló is megfordult, ám Tony Fernandes gárdája jelentős felújítást hajtott végre a költözés előtt.

„Abszolút mega az új központunk. Sok tennivalónk van még, mire mindent befejezünk, de egyértelmű, hogy ez óriási előrelépés számunkra” – összegzett a Caterham sportigazgatója, Steve Nielsen.

Az éles Forma-1-es akcióra sem kell már sokat várni, a száguldó cirkusz oda-vissza fordulóval búcsúzik Európától. Spában szeptember 2-án, míg Monzában, az Olasz Nagydíjon szeptember 9-én mérkőznek meg egymással a csapatok.