F1 Forma-1 Holland Nagydíj Zandvoort Max Verstappen
A bejelentésre még várni kell egy keveset, de az F+1 Blog információi szerint biztossá vált, hogy Max Verstappen 2020-tól hazai pályán is versenyezhet. Ahogyan arról egy ideje már pletykálnak, a következő szezontól újra Holland Nagydíjat rendeznek Zandvoortban.

 

Arról, hogy Zandvoort visszatér az F1-es versenynaptárba, már hetek óta pusmogtak, a híresztelések pedig különösen a Spanyol Nagydíjat megelőző napokban erősödtek fel.

A pletykált forgatókönyv szerint a holland futam a barcelonait váltaná fel. Azt nem tudni, hogy ez valóban így lesz-e, azt viszont igen, hogy Zandvoort valóban megkapja a versenyrendezési jogot: ezt a Spanyol Nagydíj versenynapján több forrás is megerősítette az F+1 Blognak, nem sokkal később pedig olyan hírek érkeztek, hogy az illetékesek már a meghívót is kiküldték arra a sajtótájékoztatóra, amelynek keretein belül kedden, a Formula One Management vezetőinek jelenlétében megtörténik a nagy bejelentés.

Ha minden igaz, a Holland Nagydíjat május 3-án rendezik majd, így – elméletileg – nem kizárt az sem, hogy a Spanyol Nagydíj is a menetrendben marad.

Zandvoort és a Holland Nagydíj 1952-től 1985-ig képezte részét az F1-es világbajnokság menetrendjének, a pályán – különféle nyomvonalakon – összesen 30 futamot bonyolítottak.