F1 Forma-1 Racing Point Force India Lawrence Stroll
A bemutató időpontja és helyszíne már ismert, az is, hogy új lesz a név, s immáron az is bizonyos, hogy az ex-Force India új köntöst kap. Arra már most mérget vehetünk, hogy az idei szezontól nem ők lesznek a Forma-1 Rózsaszín Párducai…

 

Mint ismeretes, a Force Indiát hirtelen csűrés-csavarás után, a tavalyi Belga Nagydíj előtt kaparintotta meg egy konzorcium, amelyet Lance Stroll édesapja, Lawrence vezet. A különítmény neve Racing Point Force Indiára változott és azonnal körvonalazódott, hogy sok minden változik majd a különítmény háza táján. Sergio Perez maradt, akihez – ahogyan arra számítani lehetett – idén az új tulaj fia, Lance csatlakozik a Williamstől.

Azóta újabb információmorzsák érkeztek: noha a 2019-es nevezési listán már szimplán Racing Pointként szerepelnek, biztosra vehető, hogy a nyitányig változik majd a csapat neve, s információink szerint az is eldőlt, hogy megváltozik a gárda arculata, színvilága is. 2017-től kezdve az egyik szponzor, a BWT jóvoltából a különítmény autói rózsaszín köntöst kaptak, amivel együtt jött a becenév is, ők lettek az F1 Rózsaszín Párducai. Az F+1 Blog információi szerint nemcsak a Force India korszak zárul le az idei évtől, hanem a pink színvilágé is: a pletykák szerint a támogató cég nem túl lelkes a Stroll-féle hatalomátvétel, különösen annak kivitelezésével kapcsolatban, így az együttműködést ebben a formában biztosan nem kívánják folytatni. Mint ismeretes, Stroll egy orosz konzorcium elől halászta el csalafinta módon az együttest, ráadásul a vesztes fél nem nyugodott bele a történtekbe és perelt, az ügy pedig még mindig nem zárult le…
F1 Forma-1 Racing Point Force India Lawrence Stroll
Hogy milyen nevet kap a csapat és milyen színű lesz a versenyautó, azt legkésőbb február 13-án tudjuk meg, aznap tartja ugyanis bemutatkozó rendezvényét a megújult különítmény. Az eseményt a Stroll-család kötődései miatt Kanadában tartják majd, egészen pontosan Torontóban, két nappal az ottani nemzetközi autószalon nyitása előtt. Mivel Stroll és legfőbb üzlettársa, a konzorciumban szintén érdekelt Silas Chou is nyakig benne van a divatiparban, egyáltalán nem lenne meglepő, ha valamelyik ismert divatmárka támogatásával, annak színvilágával lépnének elő, ugyanakkor az sem a valóságtól elrugaszkodott elképzelése, hogy a BWT is benne marad a körforgásban - igaz, talán egy másik istálló partnereként.

Fontos megjegyezni azt is, hogy még mindig sokan vannak a szakmában, akik azt kérdezik: mihez kezd vajon az új tulajdonosi kör, ha a Londoni Legfelsőbb Bíróság – amely dönteni hivatott a csapatért folytatott versenyfutást elveszítő, de állítólag komoly érveket felsoroltató oroszok által indított perben – elmarasztaló ítéletet hoz? Abban az esetben kezdődne ám csak igazi jogi torzsalkodás!