Pályabírók a Hungaroringen - Fotó: Farkas Péter

Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója és biztonsági főnöke méltatta a Forma-1-es Magyar Nagydíjat lebonyolító sportszakmai személyzetet a kiválóan elvégzett munka után – derült ki Faluvégi Péter versenyigazgató közleményéből.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a magyar sportbírói gárda Forma-1-es mércével nézve is a világelitbe tartozik. Korábban évről évre elhódították a legjobb sportszakmai személyzetnek járó FIA-díjat, amelyet épp honfitársaink hegemóniája miatt szüntettek meg, s nem véletlen az sem, hogy külföldi versenyekre – például Abu Dhabiba – is meghívást kaptak, hogy felkészítsék a komoly, összetett feladatra a helyi erőket.

„A Magyar Nagydíjat követően Charlie Whiting rendezvényigazgató megkért arra, hogy tolmácsoljam köszönetét valamennyi, a versenyen dolgozó sportszakmai személynek.”

„Elmondta, hogy a tevékenységek egyetlen részében sem tapasztalt hiányosságot, megítélése szerint a legmagasabb színvonalon bonyolítottuk le a rendezvényt.”

„Ezt az elismerést ezúton továbbítom és hozzáteszem a magam köszönetét azzal, hogy remélem, a magunk szerény módján hozzátettünk valamit a magyar autósport nemzetközi jó hírnevéhez. Köszönöm.” – olvasható Faluvégi Péter versenyigazgató kommünikéje a sportbiro.hu-n, az MNASZ Sportbírói Bizottságának honlapján.