F1 Forma-1 Ross Brawn Steve Nielsen Williams Brit Nagydíj
Ross Brawn, a Formula One Management sportszakmai vezetője nem tétlenkedik: a korábbi ígéretnek megfelelően stábot toboroz, amellyel együttműködve kidolgozza majd az irányvonalat, amit 2021-től, az új motorszabály bevezetésétől követ majd a Forma-1. A brit szakember legújabb igazolása egy igazi róka, aki a Williams kötelékéből érkezik a FOM-hoz.

 

Brawn a grove-i formáció rutinos, tapasztalat sportmenedzserét, Steve Nielsent igazolta le, aki a kiszivárgott hírek szerint a sportügyek felelőseként csatlakozik majd az új tulajdonos, a Liberty Media által átalakított FOM-stábhoz.

 

F1 Forma-1 Ross Brawn Steve Nielsen Williams Brit Nagydíj
Ross Brawn a Williamstől igazolt szakembert a FOM-hoz


A sportágat a vezető menedzserrel, Chase Carey-vel és az üzleti ügyek gurujával, Sean Bratchesszel együtt irányító Brawn Nielsen leigazolásával folytatta a szakterületi illetékesek toborzását. Májusban a Williams kötelékében szintén megfordult aero-mogul, Jason Sommerville, a járműteljesítményre szakosodott Craig Wilson és a pénzügyek specialistája, Nigel Kerr csatlakozott a stábhoz. Az új szerzemény feladata a kiszivárgott hírek szerint az lesz, hogy információkkal lássa el a Forma-1-es istállókat, de lesz szerepe a jövőbeli szabályrendszer kialakításában is, mivel neki kell képviselnie a FOM-ot a szabályok megalkotásával kapcsolatos meetingeken, ahol az FIA-val és a csapatokkal kell majd egyezkednie.

Nielsen három évtizede él együtt a sportággal és a paddockban komoly elismertségnek örvend: karrierje során a Williams előtt olyan csapatoknál dolgozott, mint például a Lotus, a Tyrrell, a Benetton/Renault, a Honda, az Arrows, a Caterham és a Toro Rosso.
F1 Forma-1 Ross Brawn Steve Nielsen Williams Brit Nagydíj
A brit szakembert már múlt hétvégén, Silverstone-ban elbúcsúztatta a Williams (búcsúajándéka egy motorborító volt az idei autóról, amelyet a csapat összes tagja dedikált), hivatalosan azonban a hónap utolsó napjáig áll alkalmazásban Sir Frank Williams csapatánál.

Nielsen utóda a McLarentől érkezett a Williamshez, Dave Redding a mai naptál látja el a sportmenedzseri feladatokat a brit csapatnál.