Új motorhome-mal támad az évad első európai Forma-1-es futamán, a Spanyol Nagydíjon a Red Bull: pletykákat már korábban is lehetett hallani, hogy a Red Bull Racing és a Toro Rosso új mobilpalotát kap, s ez a napokban megerősítést is nyert. Nem ők az egyetlenek: ha minden igaz, több formáció is újít ezen a fronton Barcelonától kezdve.

 

A jövő heti Spanyol Nagydíjjal elkezdődik az F1-es idény európai szakasza, ami egyet jelent a tavaly, Monzában elcsomagolt motorhome-ok visszatérésével. Az istállók Barcelonától kezdve újra saját mobil építményeiket használhatják, azonban nem minden alakulat húzza elő ugyanazt, amelyet az előző évben használtak.

A Red Bull például biztosan újít: mint arról az F+1 Blog tavaly szeptemberben beszámolt, a Red Bull Racing és a Toro Rosso vadonatúj komplexumot kap a hosszú évek óta használt fém-üveg monstrum, az Energy Station helyett, az újdonság avatóbulijára pedig már ki is küldték a meghívókat a vendégek és a sajtó részére. Az előző évad utolsó európai fordulójakor arról lehetett hallani, hogy a fém és az üveg helyett a fa lesz a domináns anyag: erre utal az elnevezés is, a Red Bull által kiküldött meghívó szerint az új motorhome a Holzhaus, azaz Faház nevet kapta.

 

Tavaly a Red Bull Ringen már kipróbálták a MotoGP-s Holzhaust az F1-esek is


Az F+1 Blog információi szerint a Holzhaus hasonló lesz ahhoz a mobil épülethez, amelyet a Red Bull a MotoGP futamain használ a tavalyi szezon óta, azonban nagyobb lesz az alapterülete, a tervezése során pedig különös gondot fordítottak arra, hogy könnyebben és gyorsabban legyen szét- és összeszerelhető, mint az Energy Station volt.  Ahhoz, hogy az újítást megvalósíthassák, a paddock területének felosztásáról döntő Formula One Management engedélyére is szükség volt, ám ezt már azelőtt megkapták, hogy tavaly Monzában elkezdték összecsomagolni az Energy Stationt.

Forrásaink szerint a paddock biztosan másképp fest majd a Circuit de Barcelona-Catalunyán, mint egy éve. Noha nincs megerősítés, de úgy hírlik, hogy új motorhome-ot kezd használni az előző években a Toyotától vásárolt létesítménnyel operáló Renault, s az eddigieknél nagyobb épületet állíthat fel a Haas és a Honda is. Ha minden igaz, az amerikai-brit istálló vásárolt egy új motorhome-ot, míg a Red Bull és a Toro Rosso erőforrásairól gondoskodó japán motorgyártó kibővíti az előző években használt, akkor a legpatinásabbak közé sorolt létesítményt.