Timo Glock számára szokatlan volt, hogy tető van a feje felett, de a Marussiától a hét elején menesztett német pilóta így is élvezte az ismerkedést a BMW DTM-es versenygépével Valenciában.

Mint ismeretes, Glock körül a hét elején felpörögtek az események: hétfőn kiderült, hogy pénzügyi okok miatt nem maradhat a Forma-1-es Marussia kötelékében, másnap bejelentették, hogy tesztlehetőséget kap a BMW DTM-együttesénél, szerdán pedig már pályára is hajtott az M3-as fenevaddal Valenciában. A német pilóta honfitársa, a tavalyelőtti bajnok Martin Tomczyk járgányával körözhetett a Ricardo Tormo versenpályán és saját bevallása szerint élvezte az első tapasztalatokat.

„Elég sokáig voltam a Forma-1-ben, így természetesen furcsa volt, hogy hirtelen tető van a fejem felett” – nyilatkozta Glock. „Szerencsére az akklimatizáció könnyen ment és a csapatnál kedves fogadtatásban volt részem, hiszen sok embert régről ismerek. Azonnal otthon éreztem magam. Az autózás mókás volt, de tudom, hogy több időt kell eltöltenem a volán mögött ahhoz, hogy ráérezzek, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a DTM-autóból. Most ez a teszt van, aztán meglátjuk, hogyan tudjuk együtt megtenni a következő lépést. Örülnék, ha folytathatnák a közös munkát.”

Glock már kivívta egy rutinos DTM-klasszis, a két bajnoki címet jegyző Mattias Ekström elismerését is: „Az első körében úgy tűnt számomra, hogy nagyon e van veszve a pályán. Amikor később láttam, már nagyon jól ment és úgy tűnt számomra, hogy boldog” – fogalmazott az Audi ásza.

Noha Glock is, a BMW is hangsúlyozza, hogy együttműködésük – egyelőre – csak erre a tesztre szól, számos forrás biztosra veszi, hogy már az egész évre szóló szerződés is létrejött a felek között. Erről árulkodhat az a szösszenet is, amely a Twitteren zajlott: Dirk Müller, egy másik BMW-s versenyző a Marussia bejelentése előtt egy nappal azt írta Glocknak: „Gratulálok, és üdvözöllek a klubban!” Erre Glock sokat sejtetően annyit válaszolt: „Pssszt! Köszönöm!”

Garancia természetesen nincs arra, hogy az F1-ben a Jordan, a Toyota és a Virgin/Marussia színeiben összesen 91 futamon induló versenyzőt valóban leigazolja a bajor gyártó, ennek ellenére a spanyol sajtó máris háborog. Több ottani lap azt állítja, hogy Glock tulajdonképpen elhappolja a volánt a Forma-1-es Toro Rossótól 2011 végén menesztett Jaime Alguersuari elől, aki előrehaladott tárgyalásokat folytatott a müncheniekkel az idei DTM-es szereplésről.

Nem Glock az egyetlen ex-F1-es, aki Valenciában ismerkedik a DTM-mel, a Mercedesnél Robert Kubica kapott tesztelési lehetőséget.