F1 Forma-1 Alfa Romeo Kimi Räikkönen
Mit csinál Kimi Räikkönen a Forma-1-es előszezon második tesztsorozatának utolsó előtti napján, amikor szabadnapos? Kevesen gondolnák, pedig így van: a saját ülését szerelgeti az Alfa Romeo Racing garázsában!

 

A finn versenyző saját maga osztotta meg Instagramján a buherálásról készült felvételeket, amelyekhez odavéste: „Nem a semmiért jártam iskolába!”

Talán nem túlzás kijelenteni: korábban ez teljesen elképzelhetetlen lett volna a 2007-es világbajnokkal kapcsolatban. Ha nem kellett vezetnie, gyorsan elhúzta a csíkot a pályáról (nemhogy a garázsban sufnituningoljon…), s nem volt olyan régen az sem, amikor hallani sem akart a közösségi médiáról. A mostani poszt is egy újabb visszaigazoláa annak, hogy nem csak üres frázis volt, amikor az Alfa-szerződése bejelentésekor azt hangoztatta az északi klasszis, hogy nagyon fogja élvezni az új kalandot.

F1 Forma-1 Alfa Romeo Kimi Räikkönen
Így sufnituningol Räikkönen - fotógaléria

Az már kitudódott a Circuit de Barcelona-Catalunya paddockjából, hogy Räikkönen a saját ülését fúrta-faragta, azt viszont továbbra is sűrű homály fedi, hogy miért volt szükség a beavatkozásra.

Mivel a Sauber alapjaira épült Alfa Romeo Racing számára eddig nagyszerűen alakul a felkészülés 2019-re, a finn bizakodó azzal kapcsolatban is, ami a pályán zajlik. Szerdán a tőle megszokott kurta-furcsa kommentárral deklarálta, hogy elégedett az első olyan hinwili konstrukcióval, amely már a Ferraritól érkezett technikai igazgató, Simone Resta irányítása alatt készült.

F1 Forma-1 Alfa Romeo Kimi Räikkönen

„Az autót jónak, gyorsnak érzem. De persze az F1-ben minden autó nagyon gyors, még a leglassabbak is” – fogalmazott a német RTL-nek Räikkönen, aki más sajtóorgánumoknak nyilatkozva sem mélyült el túlságosan a részletekben.

Amikor arról kérdezték, hogy milyen az Alfa a tavalyi Ferrarihoz viszonyítva, így felelt: „A szabályok változtak, ez hatással van az autók kinézetére és viselkedésére is, de eddig jól működik. Gyors. Az első verseny fogja csak megmutatni, hogy hol tartunk a többiekhez képest. A többi az nem több, mint egyszerű tippelgetés!”