Felavatta a Forma-1-es paddock legújabb monstrumát, a Holzhaust péntek este a Red Bull: a legendás Energy Stationt felváltó építményben a sajtó és a vállalat vendégei mellett még a rivális csapatok képviselői is felbukkantak. Ott volt a meghívottak között az F+1 Blog is.

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Red Bull Racinget és a Toro Rossót működtető energiaitalos vállalatnál már a tavalyi szezon európai szakaszának végére eldöntötték, hogy lecserélik az Energy Stationt egy új komplexumra. A műveletet hosszas előkészítés és tervezés előzte meg, az esetükben ugyanis régóta tudjuk: valami vagy nagyobb, jobb és minőségibb lesz, mint az elődje, vagy inkább bele sem kezdenek.

Fotógaléria a Holzhaus nyitóbulijáról

A korábbi fém-üveg palota hosszú éveken át jó szolgálatot tett, ám kissé nehézkes volt a szét- és összeszerelése, emiatt az új létesítmény tervezésekor az egyik fő szempont az volt, hogy ezen a területen javulást érjenek el. Az 1221 négyzetméter alapterületű (ez 27 százalékkal több, mint az Energy Stationé volt), a gárda által is behemótnak titulált épületet 25 ember 32 órányi munkaórával tudja felállítani, a lebontásához pedig a korábbi, minimum két nap helyett már egy is elég. A komplexum fő alapanyaga osztrák fa, ezzel is erősítve a márka gyökereihez való kötődést, ez ráadásul stílusában is illeszkedik a Red Bull által a MotoGP-ben használt, tavaly az F1-es Osztrák Nagydíjon is feltűnt építményhez. Az új Holzhausnak műfüves terasza van, de a területének zöme zárt, így megoldható a légkondicionálás is, ami az előző épület esetében nem volt lehetséges.

„Az építmény a stájerországi Alpok érintését hozza el az F1-es paddockba, ráadásul úgy lett tervezve, hogy megfeleljen mindkét csapat jelenlegi és jövőbeli kívánalmainak. Ha csak feleannyi drámát lát majd, mint az Energy Station, akkor biztosan jól teljesít majd” – mondta a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner az új motorhome avatása kapcsán.

Fotógaléria a Holzhaus nyitóbulijáról

Az esemény megnyitóját péntek este tartották állófogadással, koktélokkal, energiaitalokkal és minden mással, ami kell. Az eseményre nemcsak a két Red Bull-formáció munkatársai látogattak el, hanem a konkurensek képviselői is: a Mercedestől, a Ferraritól, a Renault-tól, az Alfa Romeótól és más F1-es szereplőktől is érkeztek munkatársak, akik az esti órákig szórakoztak a Holzhausban. A Red Bull meghívta helyi sztárját, a MotoGP fenegyerekét, Marc Marquezt is.

Mint ismeretes, a Red Bull mellett vadonatúj motorhome-oz hozott Barcelonába a Racing Point is, míg a Haas jócskán megnagyobbította korábbi létesítményét, a McLaren pedig átalakította a Brand Centre belső terét.

Fotók: F+1 Blog