F1 Forma-1 Kimi Räikkönen Maurizio Arrivabene Louis Camilleri Sergio Marchionne Magyar Nagydíj Hungaroring
Nagyon úgy tűnik, hogy igaz a pletyka: Sergio Marchionne elnök halála minden tervet boríthat a  Ferrari istállónál. Az F+1 Blog friss információi szerint tényleg erősen kérdőjeles a jövő évi, már véglegesítettnek hitt terv a pilótaösszeállítással kapcsolatban, ráadásul van olyan csúcsvezető is az istállónál, aki szintén levegőhöz juthat az új nagyfőnök, Louis Camilleri színre lépésével.

 

Gyászol a Ferrari, félárbócon a márka lobogója a Hungaroringen, a gárda munkatársai fekete karszalagot viselnek Sergio Marchionne elnök váratlan halála miatt, a színfalak mögül pedig szivárognak az információk arra vonatkozóan, hogy mire lehet számítani Louis Camilleri irányítása alatt. Merthogy lesznek változások, állítólag olyanok, amelyek szerint minden marad úgy, ahogyan eddig volt.

F1 Forma-1 Kimi Räikkönen Maurizio Arrivabene Louis Camilleri Sergio Marchionne Magyar Nagydíj Hungaroring
Lehet, hogy Räikkönen egy új szerződést is aláírhat?


Mit jelent ez?  Mint ismeretes, az elmúlt hónapok az olasz márka versenyzőakadémiájáról kikerült Charles Leclerc remek bemutatkozásáról szóltak: az összes juniorkategóriát megnyerő monacói reménység az Alfa-Sauber kötelékében olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy elterjedt, Marchionne haladéktalanul, de legkésőbb 2019-től Kimi Räikkönen helyén szeretné látni az anyacsapatnál. Olyannyira előrehaladott állapotúnak tűnt Leclerc előléptetésének ügye, hogy a paddock népe már a bejelentést várta, forrásaink szerint azonban Marchionne halála megboríthatja az elképzelt menetrendet.

F1 Forma-1 Kimi Räikkönen Maurizio Arrivabene Louis Camilleri Sergio Marchionne Magyar Nagydíj Hungaroring
Leclerc: újabb szezon a Saubernél?


„Kimi nagyon közeli és jó kapcsolatot ápol Camillerivel, aki frissen kinevezett elnökként talán nem ugrik bele egy olyan változtatásba, amely kockázatot is hordozhat magában. Most az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy megtartják Raikkönent, ami ráadásul a dolgok jelenlegi állása szerint egy jól megindokolható döntés lenne. Szállítja a pontokat, megbízhatóan versenyez és szó nélkül elfogadja, hogy második számú pilótaként kezelik. Tökéletes megoldás lenne egy újabb szezonra, ráadásul Leclerc így sem járna rosszul, pláne annak fényében, hogy a Ferrarinak nagy tervei vannak a Sauberrel és már jövőre is komoly eredményeket akarnak elérni azzal a csapattal” – mondta csütörtökön az F+1 Blog Ferrari-közeli informátora a Hungaroringen.
 

F1 Forma-1 Kimi Räikkönen Maurizio Arrivabene Louis Camilleri Sergio Marchionne Magyar Nagydíj Hungaroring
Forrásunk állítja: Arrivabene levegőhöz juthat


Van egy másik kulcsfontosságú Ferrari-személyiség, aki levegőhöz juthat az új nagyfőnök érkezése révén: Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke. Emlékezetes, hogy a tavalyi sikertelen vb-hadjárat lezárulta előtt már lehetett hallani olyan híreszteléseket, hogy Marchionne rajta készül elverni a port. Az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj után a világsajtó napokig várta a menesztéséről szóló bejelentést, amely végül nem érkezett meg: a néhai elnök drasztikus lépésétől állítólag az mentette meg, hogy Camilleri az igazgatótanács tagjaként lobbizott az érdekében.

„Ők ketten régi harcostársak, hiszen Arrivabene korábban a Philip Morris kötelékét erősítette, akárcsak Camilleri. A tavalyi kirúgást is ennek a kapcsolatnak köszönhetően úszta meg, ráadásul Marchionne irányítása alatt mindvégig hihetetlenül komoly nyomás alatt kellett dolgoznia.  Soha nem ismernék el, de állítólag felső utasításra történt az is, hogy Arrivabene szinte soha nem nyilatkozhatott a sajtónak, csak akkor, ha behívták az FIA sajtótájékoztatójára. Szinte biztos, hogy Camilleri irányítása alatt neki is sokkal könnyebb dolga lesz. Érdekes volt azt látni, hogy már a múlt vasárnapi Német Nagydíjon is nyilatkozott az olasz tévétársasának – ilyesmire nemigen volt példa az utóbbi időben…” – fogalmazott az F+1 Blog bennfentes forrása.
 

F1 Forma-1 Kimi Räikkönen Maurizio Arrivabene Louis Camilleri Sergio Marchionne Magyar Nagydíj Hungaroring
Louis Camilleri


Camilleri a Philip Morris előtt egy élelmiszeripari cégnél töltött be magas pozíciót, ahonnan 1996-ban igazolt át a maranellói csapathoz a mai napig ezer szállal kötődő dohányipari konszernhez, ahol 2007-ben lett vezérigazgató. A 62 esztendős új vezér máltai családból származik, de Egyiptomban nőtt fel, elvált és a bulvársajtó szerint tavaly nyár óta a korábbi Benetton főnök ex-barátnőjével, Naomi Campbellel randevúzik.