Túl van az első tesztnapon Kimi Räikkönen a Sauber kötelékében, igaz, az Abu Dhabiban bonyolított körözés egy rejtélyes műszaki hiba miatt idejekorán zárult a finn számára. A csapatot váltó klasszis egyelőre el sem magyarázhatta, hogy mi volt a probléma oka. Hogy miért?

 

A válasz: a versenyzőt az év végéig szerződés köti a Ferrarihoz, így a tesztelésre ugyan elengedték, viszont most még nem nyilatkozhat a Sauber pilótájaként. Emiatt a svájci csapat nem is engedi a sajtót a 2007-es világbajnok közelébe, ráadásul a tréningen nem viselhette a különítmény overallját sem.

 

Räikkönen még nem viselhet csapatpólót sem


Míg elhíresült fizioterapeutája, Mark Arnall már a hinwili különítmény trikójában feszített kedden a Yas Marina versenypályán, addig Raikkönen fehér overallban, szponzormatricák nélkül ült a versenygép volánja mögé.

A finn 102 kört teljesített, autója röviddel a délutáni gyakorlás vége előtt állt le a pályán, emiatt piros zászlóval félbe is szakították, majd negyed órával meghosszabbították a körözést. 

Íme, a bedöglött C37-es Sauber



A Sauber garázsában Simone Resta technikai igazgató vezetésével azonnal megkezdték a hiba feltárását, Raikkönen pedig a csapat hospitality-egységének mérnöki szobájába távozott, ahol órákon át dolgoztak, elemezgettek a különítmény koponyáival. A hosszú megbeszélésen jelen volt az együttes másik új pilótája, Antonio Giovinazzi is, aki szerdán tesztel majd a Yas Marinán.

 

Kémfotó: Räikkönen a Sauber mérnöki értekezletén


A Pirelli által szervezett gumiteszt nyitónapján a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, aki 0,419 másodpercet vert a Mercedes pilótájára, Valtteri Bottasra. „A versenyhétvége által jelentett nyomás még nagyon friss, de így van is mihez viszonyítanunk. Sajnos volt néhány apróbb problémánk a mai napon, így veszítettünk némi időt az alkatrészek cseréje miatt, de összességében véve nem volt semmi nagy meglepetést. Az abroncsok jók, szépen működtek és most már van egy nagyobb adatcsomagunk is, amelyekkel dolgozhatunk” – kommentálta a tesztnapot a német.

Bottas mögött Lance Stroll végzett a 3. helyen, aki most először vezetett az édesapja konzorciuma által felvásárolt különítménynél, a Racing Point Force Indiánál.

 

Stroll első centiméterei a Racing Point Force India kötelékében


Raikkönennel ellentétben a kanadai már viselhette az alakulat uniformisát, igaz, a szerződését hivatalosan még mindig nem jelentették be. Pletykák persze érkeztek, a paddockban azt pusmogják, hogy ezen a héten, állítólag pénteken erősíti majd meg a nyilvánosság előtt is a silverstone-i csapat, hogy Stroll lesz a másik, már szerződtetett versenyző, Sergio Perez csapattársa 2019-ben.

Fotók: F+1 Blog