A Williams istállónál idén új főszponzor állt a házhoz, javul a versenyautók és a pilóták teljesítménye, így az utóbbi években sínylődő alakulat már nemcsak a belbecsre, hanem a külcsínre is igyekszik adni. Ennek jegyében a hazai versenyükre, Silverstone-ra új, a legnagyobb csapatokéval vetekedő motorhome-mal rukkoltak elő.

Nagy meglepetés fogadta a silverstone-i paddockba érkezőket a Brit Nagydíj csütörtöki sajtónapjának reggelén, amikor szembetalálták magukat a grove-i alakulat már az idény rajtja előtt beharangozott, ám csak most bemutatásra kerülő új mobil létesítményével, amelyről nem túlzás kijelenteni, hogy a legnagyobb istállókéval vetélkedik.

Sir Frank Williams együttese hosszú éveken át szó szerint egyik napról a másikra tengett-lengett, ám az új főszponzor, a Martini és néhány másik támogató érkezése pénzügyi stabilitást teremtett. Így már futja új motorhome-ra is, amely kétszintes, és részben sátorral fedett tetőterasszal is rendelkezik: utóbbit a főszponzor után nemes egyszerűséggel Martini-terasznak nevezik.

Fotó: imgur / Cubejam

A helyszínről érkezett első fotók tanulsága szerint nem lehet panasz a belső térre sem, amely rendkívül barátságosra, családiasra sikeredett. Ha minden igaz, az új létesítménybe egy mini felvonót is beépítettek, hogy elősegítsék a mozgást a kerekesszékben élő veterán szakvezető-legenda, Sir Frank Williams számára.

Fotó: imgur / Cubejam

Mint ismeretes, a Williams a legutóbbi futamon, Spielbergben az idei legjobb hétvégéjét produkálta. Felipe Massa és Valtteri Bottas kisajátították az első rajtsort, amire a grove-i alakulat a 2003-as Német Nagydíj óta most először volt képes, míg a futamon Bottas a 3. helyen végzett a domináns Mercedes-páros mögött, Massát pedig a 4. helyen intették le.

Fotó: imgur / Cubejam

A versenyzők közül jelenleg Bottas áll jobban, aki 55 egységgel a 7. pozíciót foglalja el, míg Massa 30 ponttal a 9. helyet birtokolja. A csapat az ausztriai szerepléssel egy helyet előrelépve 85 ponttal jelenleg 5. a konstruktőrök között, de akár már Silverstone-ban javíthatnak egy újabb helyezést, ugyanis az előttük állomásozó Force Indiától mindössze 2 egységgel vannak lemaradva.