Élete talán legintenzívebb napjait éli a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia: Mick ezen a hétvégén debütál az F2-es bajnokságban, a jövő heti F1-es teszten pedig az Alfa Romeót és a Ferrarit is vezetheti majd. Mint kiderült, a 20 éves pilóta anyai „felügyelet” mellett szerepel Bahreinben.

 

A kis Schumit normál esetben kizárólag menedzsere, az édesapja mellett előbb sajtófőnökösködő, majd a menedzseri teendőket is ellátó Sabine Kehm kíséri el a versenyekre, de pályafutása eddigi legintenzívebb időszakában édesanyjára, Corinnára is támaszkodhat. Schumacher anyuka pénteken tűnt fel Bahreinben, ahol nem csak az F2-es paddock területén, a fiát foglalkoztató Prema istálló háza táján tűnt fel, hanem átruccant az F1-esekhez is.

 

Corinna Schumacher a Ferrarinál


Corinna Schumacher természetesen a Ferrari háza táján töltötte a legtöbb időt, ahol az olasz autógyár szintén jelenlévő vezérigazgatójával, Louis Camillerivel, valamint a Scuderia csapatfőnökével, Mattia Binottóval is hosszasan elbeszélgetett. Mint ismeretes, Mick Schumacher az idei évtől kezdve tagja a Ferrari tehetséggondozó programjának, egyebek mellett ennek köszönhető, hogy a jövő heti tesztelés során előbb a Ferrarit, majd az olasz gyártó holdudvarába tartozó Alfa Romeót is vezetheti Szahírban.

„Hirtelen jött ez az egész, de nagyon örülök neki. Persze jelenleg az F2 a legfontosabb számomra, ahol szeretnék jól szerepelni az első hétvégémen” – mondta az F1-es tesztlehetőségekkel kapcsolatban a kis Schumi csütörtökön, amikor szó szerint megrohamozták az újságírók Bahreinben.

 

Schumi anyuka az F2-es csapattárs Sean Gealel szüleivel


Mint eddig minden egyes nyilvános sajtóeseményen, amelyen részt vett, természetesen itt is megkapta a kérdést Mick Schumacher, hogy milyen terhet jelent számára az a tény, hogy az F1-es történelem legeredményesebb pilótájaként indul harcba a sikerekért. A fiatal pilóta rutinosan kezelte a helyzetet: előbb megjegyezte, hogy felkészültnek érzi magát, majd ecsetelte, hogy mit jelent számára az édesapja.

„Ez a részem, az apám fia vagyok és nagyon boldog vagyok amiatt. Soha senki nem szerepelt jobban nála az F1-ben, így van mire felnéznem” – fogalmazott a kis Schumi az édesapjáról, aki 2013 végén súlyos következményekkel járó síbalesetet szenvedett és azóta is lábadozik.

 

Új szezon, új partner, új karóra


Apró, ámde pénzügyi tekintetben mindenképpen jelentősebb fejlemény Mick Schumacherrel kapcsolatban, hogy a fiatal versenyző a napokban egy új partnerrel is gyarapodott. A luxuskarórákat gyártó Richard Mille mostantól Romain Grosjean, Charles Leclerc vagy épp Felipe Massa mellett a fiatal németet is támogatja.