Rég volt a 2005-ös Magyar Nagydíj, amikor utoljára Schumacher állt a Hungaroring dobogóján: akkor Michael és Ralf a pódium 2. és 3. fokát foglalták el, a következő mogyoródi Schumi-pódiumra pedig egészen most vasárnapig kellett várni. Michael fia, Mick szállította, aki a DTM-betétszámként bonyolított FIA F3-as bajnokságban szerepel.

 

A hétszeres világbajnok 19 esztendős fiának szereplését természetesen kiemelt figyelem övezte a Hungaroringen is. A mogyoródi katlanban futott szombati első futamát a 4. pozícióban zárta, vasárnap az első menet során 7. lett, a vasárnap délutáni zárófutamon pedig összejött a dobogó: a Prema Theodore Racing kötelékében hajtó németet a 3. pozícióban intették le két brit, a győztes Enaam Ahmed és a 2. helyezett Daniel Ticktum mögött.


„Remek verseny volt, nagyon örülök neki, hogy sikerült dobogón végeznem” – nyilatkozta a harmadik futamot követő sajtótájékoztatón az ifjabb Schumacher, akit egyébként csak rendkívül ritkán lehet kérdezni. Édesapja 2013. decemberében történt borzalmas síbalesete óta a család és a menedzser, Sabine Kehm különösen szigorú intézkedéseket léptetett életbe, így a fiatalembert valóban csak kontrollált körülmények között lehet faggatni.

A Monacói Nagydíj hetében például pályára lépett a pilóták labdarúgó-válogatottjában, a Nazionale Pilotiban, de a mérkőzés helyszínén, a mentoni futballarénában az F+1 Blog azt tapasztalta: ha az újságírók, tévések megközelítették Micket, azonnal testőrök léptek oda és félbeszakították a közeledést. Ott láttuk azt az egyébként különleges néhány percet is, amikor a legendás édesapa egykori riválisa és barátja, Mika Häkkinen hosszasan beszélgetett az F3-ban pallérozódó pilótával. A hungaroringi sajtóértekezleten meg is kérdeztük: kapott-e tanácsokat a kétszeres világbajnoktól?


„Nos, elsősorban privát kérdésekről beszéltünk Mikával, például a Keep Fighting mozgalomról, amelyben ő is szerepelt vállalt és segít bennünket” – felelte az F+1 Blog kérdésére Mick Schumacher. „Mika egyébként csodálatos pilóta volt, hatalmas csatákat vívtak édesapámmal és nagyra tartom én magam is. Érdekes volt meghallgatni azzal kapcsolatban, hogy ő maga annak idején hogyan lépdelt előre a különféle kategóriákban. Ezt összevetve a saját utammal és például az édesapáméval, láthatom, hogy mely területeken kell javulnom.”

A mogyoródi hétvégén a fiatal pilótának a szurkolásra biztosan nem lehetett panasza: a magyar Schumi-drukkerek látványosan kiálltak mellette, ahol csak tehették, biztatták és éltették kedvencüket – néhány esetben talán még túlzásba is estek a zajos, kompromisszumot nem ismerő szurkolással. Mint Mick a sajtótájékoztatón elárulta: boldog volt, hogy ilyen támogatást kapott hazánkban.


„Fantasztikus szurkolásban volt részem, a rajongók remek hangulatot teremtettek. Nagyon tetszett!” – fogalmazott a német, aki saját bevallása szerint a hungaroringi dobogó után már nagyon várja, hogy a június 23-24-én esedékes következő fordulóban, a Norisringen újra autóba ülhessen.