A szokásos futam utáni briefing helyett a bulizáson volt a hangsúly hétfőn, a Mercedes istálló nagy-britanniai bázisán, Brackley-ben. A központ szinte fesztiválhelyszínné változott: Lewis Hamilton, Nico Rosberg és a csapatvezetés többi tagja együtt ünnepelte a konstruktőri titulus megvédését a gyári munkatársakkal.

 

Ugyan Toto Wolff sportigazgató tegnap a titulus sorsát végképp eldöntő Raikkönen-büntetés bejelentése előtt távozott a helyszínről, a gyárban viszont személyesen köszöntötte a dolgozókat és köszönte meg neki az eddigi munkát. Az eseményen természetesen jelen volt Paddy Lowe technikai igazgató, valamint a brixworth-i motorrészleg guruja, Andy Cowell is.
 


„Micsoda remek érzés másodszor is megnyerni a világbajnokságot és micsoda megtiszteltetés egy ilyen csapat tagjának lenni” – méltatta a csillagos különítményt a gárda vasárnap esti sajtóközleményében Wolff. „Egy világbajnoki cím elhódítása nem pusztán a pontok összeszámolásáról szól, sokkal inkább azokról a kőkemény munkaórákról és áldozatokról, amelyet azok hoznak meg, akik a reflektorfénytől távol dolgoznak hihetetlen elkötelezettséggel a hét hat napján. Gratuálok mindenkinek Brackley-ben, Brixworth-ben és Stuttgartban, szenzációs munkát végeztek!”

Az immáron kétszeres konstruktőri világbajnok gárdát hivatalos közleményben méltatta a Daimler fővezére, Dieter Zetsche is, aki „hihetetlen pillanatnak” titulálta a címvédést. „A 2014-es siker után magasabbra kellett tennünk a lécet, mert riválisaink sok fejfájást okoztak nekünk azzal, hogy javítottak a teljesítményükön” – idézte a kommüniké a kissé túlzó elnököt. „Csapatunk munkája a tökéletes példa arra, hogy mi viszi előre a Mercedes-Benzt: a legjobb technológia. A vállalat által valaha készített leghatékonyabb hibrid benzinmotor, világverő aerodinamika és a W06 Hybrid versenyautója többi porcikája, amelyek intelligens tervezés eredményei.”

Zetsche dicsérte a „humán faktort” is: „Két kivételes képességű sportember ül az autóink volánja mögött, Lewis és Nico, akik mögött fantasztikus csapat áll. Munkájuk révén a Mercedes-Benz összes munkatársa szerte a világon bajnoknak érezheti magát és büszkék vagyunk rájuk” – mondta a nagyfőnök, akinek az évek során számos, a szakszervezetek részéről érkező támadást kellett hárítania a Forma-1-es program miatt.

A nagy kérdés az ünneplés hevében általában az szokott lenni, hogy milyen prémiummal számolhatnak a gyári dolgozók a címvédés okán. Nagy valószínűség szerint túl sokat nem kell várni arra, hogy valaki eldicsekedjen az összeggel…