Egyelőre keresi a helyét a 2019-es szezonra Sergio Perez: a mexikói pilóta szerint a három élcsapatot leszámítva továbbra is a Force India a legjobb választás, de azt sem cáfolja, hogy kínálkoznak más lehetőségek is számára.  Az F+1 Blog úgy tudja, hogy a közép-amerikai a Haasnál kopogtat, mégpedig nagyobb vehemenciával, mint bárki gondolná.

 

Mint ismeretes, Pereznek is komoly szerepe volt abban, hogy nemrégiben egy bizonyos érdekkör ráborította a bilit a Force India korábbi társtulajdonosára, Vijay Mallyára. A pilóta a fizetésének egy elmaradt, 4-5 millió dollárra becsült része miatt kapcsolódott be az offenzívába, amely előbb csődeljárásba, majd néhány napja a Lawrence Stroll által vezetett konzorcium hatalomátvételébe torkollott. Nem kell látnoknak lenni ahhoz, hogy a kanadai milliárdos a Williamsnél sínylődő fiacskájának, Lance-nak szánja az egyik volánt, így Pereznek vagy Esteban Oconnak – esetleg mindkettőjüknek – előbb vagy utóbb távoznia kell a különítménytől.

„Természetesen mindannyian a két legjobb csapatnál szeretnénk versenyezni, de őszintén szólva erre semmi esély nem kínálkozik. El kell gondolkodnom azon, hogy melyik a legjobb opció számomra. Olyan csapatnál akarok versenyezni, ahol megmutathatom, hogy mire vagyok képes. Az előző két évadban én voltam a legjobb olyan pilóta, aki nem a három nagycsapat valamelyikénél versenyez. Látni szeretném, hogy melyik csapatoknál lehet üresedés, s csak aztán akarom meghozni a döntésemet” – nyilatkozta Perez az egyik finn tévétársaságnak, amikor a jövőre vonatkozó terveiről kérdezték.

A korábban a Saubernél és a McLarennél is megfordult pilóta 2014 óta szerepel a Force India kötelékében, ahol eddig öt ízben állhatott dobogóra és oszlopos szerepe volt abban, hogy a gárda az előző két évadot a konstruktőri tabella 4. helyén fejezte be a nagyobb alakulatok mögött. A 28 esztendős versenyző még mindig a Force Indiát volánját tartja a legértékesebbnek, de azt sem cáfolja, hogy kínálkoznak más lehetőségek is számára. „Szeretném látni, hogy mi történik itt, mert meggyőződésem, hogy a három nagy istálló után ebben a csapatban van a legkomolyabb potenciál. Szerencsés vagyok egyébként, mert elmondhatom magamról, hogy több lehetőségem is kínálkozik” – fogalmazott az érintett, aki részleteket azokról a bizonyos lehetőségekről nem árult el, de a paddock-pusmorgásokból lehet hallani ezt-azt. Például arról, hogy a mexikói az idén roppant ígéretes muzsikáló Haas istállót vette célba, egészen pontosan az évad eddigi részében feltűnően sokat hibázó Romain Grosjean helyét szeretné megkaparintani.



Az F+1 Blog a francia pilótához és a csapathoz is közel álló forrásokból úgy értesült, hogy Perez és menedzsmentje mindent bevet annak érdekében, hogy sikerüljön tető alá hozni a megállapodást. Információink szerint a mexikói pilóta képviselői bármilyen megoldásra vevők, s akár Kevin Magnussen támogatóira is hajlandóak ráígérni: úgy tudjuk, hogy Günther Steiner, a Haas főnöke nem unatkozik a nyári vakáció ideje alatt, ezekben a napokban ugyanis mindkét jelenlegi pilóta menedzsmentjével egyeztetéseket folytat. Ami biztos: Grosjean is, Magnussen is maradni szeretne, Perez pedig – gyaníthatóan a mexikói támogatók vaskos dollárkötegeire gondolva – nem kapkod.


„Sietnem semmiképp nem kell, pláne annak fényében, hogy tudom, remek formában vagyok. Úgy gondolom, hogy a nyári szünet ideje alatt már lesz elképzelésem arra vonatkozóan, hogy mi fog történni, azt követően pedig meghozhatom majd a döntést” – fogalmazott Perez, aki 12 forduló után 30 ponttal az egyéni tabella 10. helyén állomásozik. Csak viszonyításképpen: a márkatárs Esteban Ocon 29 ponttal a 12., míg a Haas-pilóták közül Magnussen 45 egységgel a 8., Grosjean pedig 21 ponttal a 14. pozíciót foglalja el.