Nagyon úgy tűnik, hogy Kimi Räikkönen felesége, Minttu nem túlságosan lelkes amiatt, hogy férje a Ferrari mai bejelentése alapján kénytelen lesz a Sauber istállónál folytatni Forma-1-es pályafutását. A hölgy vélhetően nemtetszését igyekezett kinyilvánítani, amikor néhány órája olyan fotót posztolt az Instagramra, amelyen maga is, valamint kisfia, Robin is egy Lamborghiniben pózol…

 

Minttu Räikkönen az Insta-sztorijában adott közre három olyan felvételt, amelyen a Ferrari házi riválisának számító Lamborghini látható.

Az elsőn a már-már az édesapjához hasonló népszerűségnek örvendő kis Räikkönen, Robin ücsörög a Lambóban,

a másodikon maga Minttu pózol a Sant’Agata Bolognese-i márka logójára mutatva,


a harmadik fotóról pedig az is kiderül, hogy a járgány a márka terepjárója, az Urus.


Mérget nem kell venni arra, hogy Räikkönenné dühében posztolt a Lamborghiniről, mégis élnünk kell a gyanúperrel, pláne annak fényében, hogy a hölgy a monzai hétvégén – ahol a férje menesztését állítólag véglegesítették – sírva fakadt a kvalifikáció végén és a pódiumceremóniakor is, ugyanakkor nyilvánvalóan tudja: az autógyárak soha nem nézik jó szemmel, ha sztárjaik vagy azok hozzátartozói konkurens márka portékáival furikáznak vagy pózolgatnak. Emlékezetes: Hamiltonnak is vívnia kellett azért a Mercedesszel azért, hogy vásárolhasson magának egy LaFerrarit, amelyet viszont kizárólag az Egyesült Államokban használt, szigorúan inkognitóban.


Finn források egyébként továbbra is állítják: elképesztő csűrés-csavarás és egyezkedéscunami után sikerült tető alá hozni a megállapodást, amelynek keretein belül Räikkönen gyakorlatilag helyet cserél Charles Leclerc-kel. Mint ismeretes, a Ferrari a jelenlegi formája alapján szerette volna megtartani a finnt, viszont Leclerc menedzsmentje már Sergio Marchionne elnök halála előtt aláírt egy szerződést a monacói pilóta jövő évi előléptetéséről, amelytől semmiképp nem voltak hajlandóak eltekinteni.

A megoldást végül Marchionne eredeti elképzelése adta, az, hogy Räikkönent átszervezték az egyre inkább Ferrari B-csapatként funkcionáló svájci alakulathoz. A finn így folytathatja az F1-ben, annál a csapatnál, ahol kezdte, ráadásul több időt tölthet a családjával is, mert otthonuk közel van az együttes hinwilli bázisához. A Ferrari is jól jár, hiszen a fiókcsapatot egy igazi klasszissal erősítik meg, akit – talán – vissza is hívhatnak, ha a szükség úgy hozza.

Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, a pletykák szerint a maranellói menedzsmentnek is villantania kellett, mégpedig azzal, hogy hozzájuttatták (vagy juttatják) némi tulajdonrészhez Räikkönent. Hogy ez igaz-e, arra gyaníthatóan csak később derül majd fény, de az erről spekulálók szerint a bejelentés hosszú halogatásának hátterében is az állt, hogy ezt igyekeztek tető alá hozni az illetékes vezérek…