Mióta édesapa lett, egyáltalán nem hallani Kimi Räikkönen tivornyáiról, ám a 2007-es Forma-1-es világbajnok igyekszik kihasználni, hogy így is a legnagyobb partiállat hírében. A finn egy új projektben vállal szerepet és egy alkoholtartalmú italt népszerűsít hazájában.

 

A gint is tartalmazó ital neve – stílszerűen, a Ferrari versenyzőjének beceneve után – Iceman Long Drink. A versenyzői szerződését nemrégiben meghosszabbító versenyző része az újdonságot népszerűsítő reklámkampánynak: több olyan fotó is készült, amelyen az ital dobozát szorongatva pózol és személyéhez kötődik a mottó is, amely úgy szól, hogy „Olyan hűs, mint a Jégember maga!” HIvatalos megerősítés nincs, de erős a gyanú, hogy a versenyző a háttérben tagja az italt gyártó vállalkozás tulajdonosi körének is. 

Räikkönen kisfia, Robin január 28-án született meg, s bár környezete szerint ennek hatására a Forma-1 jelenkorának legnagyobb partiállata egycsapásra lecsendesett, a finn valószínűleg soha nem tudja (és vélhetően nem is akarja) feledtetni viharos előéletét. Sokan vannak, akik az évek során rácsodálkoztak arra, hogyan fér össze a féktelen bulizás a professzionális sporttal, ám a pilóta korábbi főnöke, az egykor a McLarent irányító Martin Whitmarsh szerint a versenyző mindig komolyan vette a feladatait. 
„Kimi imád partizni és inni, de valójában sokkal fegyelmezettebb annál, mint ahogyan azt az emberek elképzelik, ráadásul nagyon intelligens is” – méltatta a 82 pontjával az egyéni tabella 4. helyén álló pilótát a brit szakember, aki már nem része a Forma-1 vérkeringésének.